Dejan Zlatičanin u oktobru nišani Terija Flanagana - Volim Podgoricu

Dejan Zlatičanin u oktobru nišani Terija Flanagana

Dejan Zlatičanin, svjetski šampion u lakoj kategoriji, verzija WBC, u oktobru bi mogao da se bori sa Terijem Flanaganom, prvakom u verziji WBO.

To je američkim medijima potvrdio Lu Dibela, Zlatičaninov promoter.

“Došli smo prilično daleko u razgovorima. Stiven Espinoza, glavni producent Šoutajma, zainteresovan je da investira u Dejana, sviđa mu se ideja o borbi, tako da bi moglo sve da se završi. Nije, dakle, gotov posao, ali smo u poodmakloj fazi pregovora”, rekao je Dibela za RingTV.com.

Duel između Zlatičanina i Flanagana bio bi za objedinjenje titula u WBC i WBO verziji.

Flanagan, 27-godišnjak iz Mančestera, neporažen je u profi ringu, baš kao i Zlatičanin – ima 31 pobjedu, od čega 12 nokautom. Često je, međutim, u bokserskim krugovima kritikovan zbog izbora rivala, posebno zbog toga što je titulu tri puta branio protiv nedoraslih protivnika – 42-godišnjeg Mzonke Fane, Derija Metjusa i Dijega Magdalena.

Jedina prepreka borbi mogao bi da bude mladi Portorikanac Feliks Verdeho, koga stručnjaci vide kao novu zvijezdu svjetskog boksa. On je prvi izazivač u WBO verziji i ako zatraži borbu sa Flanaganom, Britanac je dužan da uđe u ring, jer bi, u suprotnom, ostao bez pojasa. Ako, međutim, čelnici WBO daju zeleno svjetlo za borbu Zlatičanin – Flanagan, ideja je da se meč organizuje u Flanaganovom rodnom gradu, Mančesteru…

“Zbog velikog meča, Dejan će ići gdje god je potrebno. Već je imao sjajno izdanje u Velikoj Britaniji, protiv Rikija Barnsa, prije dvije godine u Glazgovu. Dejan je neustrašiv, jedan od onih boraca iz stare škole”, kazao je Dibela.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com