“DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA” Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu - Volim Podgoricu

“DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA” Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković već danima je u centru pažnje svjetske javnosti zbog dešavanja nakon njegovog prvog meča na Rolan Garosu.

Đoković je nakon pobjede u tri seta prtov Aleksandra Kovačevića napisao na kameri „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“, što je izazvalo buru reakcija.

KOSOVO JE SRCE SRBIJE, STOP NASILJU: Novak Đoković poslao poruku Srbima na KiM sa Rolan Garosa

OGLASIO SE ROLAN GAROS: Otkriveno da li će Đoković biti kažnjen zbog poruke o Kosovu

Tim povodom je britanski novinar Oliver Braun za „Telegraf“ napisao tekst na tu temu o Novaku Đokoviću o kojem je u pozitivnom svjetlu pisao i nakon deportacije i dešavanja u Australiji.

“Odreknite ga se, uništite mu reputaciju, deportujte ga – Novaka Đokovića nije briga”, naslov je teksta Olivera Brauna, urednika sporta britanskog „Telegrafa“.

On je potom iistakao jedan detalj.

„Fama oko Kosova idealna je za čovjeka koji uživa u mentalitetu ‘sam protiv svih“ stav je Brauna.

Britanac je to objasnio kroz analizu Novakovog mentaliteta.

„Ako Novak Đoković ima nešto specifično, to je da ga nije briga šta drugi misle. Možete da radite šta hoćete, nećete napraviti ni najmanju pukotinu u njegovom psihološkom oklopu. Toliko se vidi u njegovom novom skoku u turbulentne vode diplomatije. Napisao je „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“ na najbližoj kameri na Rolan Garosu. Da li je možda ublažio svoju poruku nakon tvrdnji da to podstiče etničke tenzije? Sanjajte o tome“, navodi Braun.

Akcenat je stavio i na one koji ga ne vole.

„Ni njegovi najveći mrzitelji ne mogu da mu odreknu autentičnost. On je toliko predan odbijanju da se vakciniše da je u poslednjih devet mjeseci zbog toga propustio jedan grend slem i dva mastersa. Iako su ga sa jednog grend slema izbacili, a na jedan mu nisu dali da dođe“ navodi Braun.

Braun je otišao i predaleko, riječima da je Novak „neiskren“ oko Kosmeta sa kog su mu zapravo korijeni.

„Slična je jačina njegovih osjećanja vezanih za događaje na Kosovu gdje je više od 50 ljudi povrijeđeno zbog pokušaja Srba da spriječe novu albansku većinu da preuzme vlast. Njegov otac Srđan rođen je na Kosovu i Novak se brzo uhvatio sprskog nacionalističkog narativa da je Kosovo dio Srbije, iako je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Ono gdje je Đoković malčice neiskren je kada insistira da nema namjeru da ulazi u političku debatu. Ipak je njegova poruka malo više od antiratnog slogana. On jasno podržava insistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge države. Da neko drugi to uradi, javila bi se vrlo brza negativna reakcija. Zamislite da Danil Medvedev piše ‘Krim je srce Rusije’?“, prenosi nova.rs.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com