ĐOKOVIĆ ZA ITALIJANSKE MEDIJE: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim djecu, to je srce za svakog Srbina - Volim Podgoricu

ĐOKOVIĆ ZA ITALIJANSKE MEDIJE: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim djecu, to je srce za svakog Srbina

Novak Đoković dao je neobičan intervju za italijanski list „Korijere dela Sera“ u kojem je priča o mnogim teniskim, ali i životnim temama, prenosi Nova.rs.

Poznato je da Đoković porijeklo vuče i sa Kosmeta, a da je taj dio veoma drag njegovoj porodici najbolje govori sledeća izjava.

„Želim da se vratim na Кosovo sa suprugom da tamo krstim djecu, Stefana od osam godina i Taru od pet godina. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan iako više nije naoružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim da ulazim u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere“, rekao je Novak.

Pričao je i o svom djetinjstvu, koje se po mnogome razlikovalo od onog koje djeca danas proživljavaju.

„Imao sam potpunu slobodu, bez telefona, kada je sunce zašlo to je bio signal da moram da idem kući. Šuma i priroda su bili osnovni u mom obrazovanju, pa bih volio i da moja djeca budu što više na otvorenom. Кada sam imao četiri godine dali su mi prvi reket, ali niko od nas nikada nije igrao tenis, niko nije znao šta je to. Bili smo porodica skijaša“.

Upitan je da prokomentariše i rat u Ukrajini, koji traga ostavlja i u tenisu.

„Кao sin rata, sve što mogu da kažem je da u ratu niko ne pobjeđuje. Rat je najružnija stvar u životu, najgori izum čovjeka, najgora ideja u istoriji. Vidio sam patnju i siromaštvo u svojoj zemlji, jedino što možete da uradite je da se molite Bogu da se to završi sjutra. Rat otvara prazninu u svakoj porodici, zato ne mogu podržati bilo kakav rat protiv bilo koje zemlje“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com