Đoković ne mijenja Bekera! - Volim Podgoricu

Đoković ne mijenja Bekera!

Novak Đoković više ne nameće ciljeve zbog kojih je Boris Beker doveden, ali i dalje će juriti grend slemove.
Šest grend slemova je osvojio kao igrač. Šest i kao trener. Boris Beker je doveden u tim Novaka Đokovića da mu pomogne u osvajanju najvećih titula. Sa njim u boksu, najbolji teniser svijeta ima tačno 50 odsto uspješnosti na turnirima velike četvorke. Ali, svjetski broj jedan je prestao sebi da nameće istorijske ciljeve i prebrojava koliko još ima do Rodžerovih rekordnih 17 trofeja. To ne znači da Nijemac odbrojava dane u šampionskom stručnom štabu.
Bekeru na kraju sezone ističe ugovor, a na narednim turnirima će razgovarati sa srpskim asom o mogućnostima za nastavak saradnje. Novak je nedavno u Beogradu rekao da odluka još nije donijeta, ali da je prezadovoljan dosadašnjim učinkom sa njim na kormilu tima:
– Treba da razgovaramo o nastavku saradnje. Osvrnućemo se na sve i razgovarati o budućnosti. Boris je doprinio dosta toga sa psihičkog aspekta, jer se i on suočavao sa brojnim pritiscima i poznaje dinamiku ovog sporta. Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom, kako da ne. Zajedno smo osvojili šest grend slem titula što dovoljno govori. Najviše je doprinio mojoj psihološkoj stabilnosti – kaže Novak.
Prvi reket planete je prošlog novembra produžio ugovor sa legendom svjetskog tenisa na još godinu dana, jer nije bilo potrebe da mijenja tim koji dobija. Bila je to najuspješnija sezona u karijeri srpskog asa, sa 11 titula, od čega tri grend slem, a šest mastersa. Doživio je svega šest poraza u 88 mečeva, pa se nije ni postavljalo pitanje da li će Beker ostati u boksu.
Nijemac je kao trener ostvario i nešto što nije uspio kao igrač – pomogao je Novaku da dođe do pehara Rolan Garosa i kompletira grend slem poker. Borisov adut je i to što ima odličan odnos sa pulenom van teniskih terena. Mnogo puta je učestvovao u aktivnostima njegove fondacije, uskočio je u opremu olimpijskog tima Srbije na Igrama u Riju i dijelio savjete svim srpskiom teniserima.
Želja da Nijemac ostane u šampionskom stručnom štabu, uz Marijana Vajdu, Gebharda Fil Griča i Miljana Amanovića je obostrana, ali će kroz predstojeće razgovore videjti da li im se poklapaju ambicije i planovi u narednom periodu.
Izvor: Večernje novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com