Đoković: Oslobodio sam pozitivnu energiju - Volim Podgoricu

Đoković: Oslobodio sam pozitivnu energiju

Novak Đoković je u intervjuu za “Gazetu delo sport” kazao da je ponovo pronašao takmičarski motiv, koji je izgubio nakon osvajanja Rolan Garosa prošle godine, kada je u istom trenutku bio vlasnik četiri Grend slem trofeja.

“Kada sam osvojio Rolan Garos bio sam srećan kao nikada ranije, ali istovremeno ta pobjeda me u potpunosti iscrila. Od tog trenutka sam počeo sa lošijim igrama. Ne govorim samo o rezultatima, već i o koncentraciji. Sada se drugačije osjećam. Oslobodio sam pozitivnu energiju, dobro sam se osjećao tokom cijele sezone na šljaci”, rekao je Đoković, koji je u nedjelju izgubio finale Mastersa u Rimu, od Aleksandra Zvereva,

Dolazak Andrea Agasija je još jedan korak ka potpunom povratku.

“U protekle dvije sedmice, razgovarao sam telefonom sa mnogim bivšim vrhunskim igračima. To su bili razgovori o raznim aspektima života tenisera. Najbolje sam se sporazumio sa Agasijem.  Prije svega, naši stilovi igre su slični, a i on me je uvijek inspirisao. Iznad svega, Andre je imao slično iskustvo kao i ja, ako ne i gore. On je svojevremeno pao ispod 100. pozicije, potpuno je odbacio sport koji voli, ali je uspio da se vrati na prvo mjesto. On zna šta je potrebno da se podignete i vratite se jači nego ikada ranije”, objasnio je Đoković.

Đoković je kazao da ne želi da sebe svrstava na neko posebno mjesto u istoriji tenisa…

“To je pitanje za novinare. Ja ću otići srećan u svakom slučaju. Mogu da kažem da mi predstavlja ogromnu satisfakciju što me stavljaju zajedno sa imenima kao što su Borg, Agasi, Sampras, Federer i Nadal. To znači da je strast koju sam imao, u kombinaciji sa velikim žrtvama, donijela nivo o kojem sam samo mogao da sanjam”, zaključio je Đoković.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com