Đukanović: Zadovoljni smo, u dobrom raspoloženju dočekujemo 2017. - Volim Podgoricu

Đukanović: Zadovoljni smo, u dobrom raspoloženju dočekujemo 2017.

Seniorske selekcije su se plasirale na Evropska prvenstva, sve mlade selekcije su obezbijedili povratak u elitne divizije mnogo razloga da se sa zadovoljstvom isprati 2016. godina i proglasi rezultatski najboljom od obnove nezavisnosti.

Košarkaški savez je u lijepoj atmosferi u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore sumirao rezultate u godini koj a polako broji posljednje dane i nagradio najbolje. Nakon gledanja video zapisa sa najboljim momentima u ovoj godini, prisutne je pozdravio i predsjednik KSCG Milo Đukanović.

“U dobrom raspoloženju dočekujemo 2017. godinu. Zadovoljni smo što su obje seniorske selekcije obezbijedile plasman na EP Isto tako raduju uspjesi mlađih selekcija koje su se na trijumfalan način vratili u elitne divizije. Kadeti su bili među osam najboljih selekcija, a pioniri drugi na nezvaničnom prvenstvu Evrope. Uspješnom organizacijom Evropskog B prvenstva za košarkašice do 20 godine dobili smo Evropsko kadetsko prvenstvo naredne godine. Unaprijedili smo rad trenerske organizacije. Pored iskusnih, stasavaju neki novi treneri koji pojačavaju optimizam i koji će obezbijediti rast crnogorske košarke”, rekao je Đukanović.

Godina za nama je protekla u znaku Nikole Vučevića i Jelene Dubljević koji su proglašeni za najboljeg košarkaša odnosno košarkašicu u inostranstvu.

Nik je u dresu Orlanda igrao odlično, blizu je trejd u redove velikana Bostona, a kao kapiten ponovo je predvodio crnogorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Na drugoj strani, Jelena je ušla u istoriju crnogorske košarke, nakon osvajanja šampionskog prstena WNBA sa Los Anđeles Sparksima. Sada sa velikim uspjehom nosi dres turskog Kajzerija. Takođe, bila je jedna od najzaslužnijih što su naše košarkašice četvrti put uzastopno na šampionatu Starog kontinenta. Zbog obaveza u klubu nije bila prisutna na svečanoj ceremoniji, ali se iz Turske javila putem video-poruke.

“Hvala svima koji su glasali za mene. Velika mi je čast, ali još veća obaveza. Očekivanja na Evropskom prvenstvu su veća nego ikada”, rekla je Dubljević.

Kada je u pitanju najbolji igrač u Crnoj Gori nastavljena je apsolutna dominacija kapitena Budućnost Volija i reprezentacije Suad Šehović je četvrti put uzastopno osvojio nagradu.

“Ovo je obaveza da u narednoj godini opravdam povjerenje. Sve ću uraditi da što više dam i Budućnosti i reprezentaciji. Hvala svima, hvala saigračima i trenerima jer su dio nagrade”, rekao je Suad. “Bilo je dosta lijepih trenutaka. Klupski se nijesu završili zadovoljavajuće, ali smo se borili za finale. Tu je i uspjeh reprezentacije. Žao mi je što sam zbog povrede propustio kvalifikacije, ali se nadam da ću ovog ljeta pomoći”, rekao je Šehović.

Za najbolju košarkašicu drugu godinu zaredom proglašena je Irena Matović. Reprezentativka je vodila Budućnost Bemaks do osvajanja regionalne lige i proglašena za MVP-ja fajnal-fora.

“Veliko zadovoljstvo i čast što sam ovdje. Hvala Košarkaškom savezu i ljudima koji su mi omogućili da dobijem izuzetno vrijednu nagradu. Regionalna liga je kruna karijere, a cilj za narednu je da odbranimo titulu. Pored toga, da donesemo medalju sa Evropskog prvenstva”, rekla je Irena.

Boškoviću nagrada “Goran Poli Bojanić”

Dominantno je osvojio regionalnu ligu na klupi Budućnost Bemaksa uz samo jedan poraz, a prvi je pomoćnik selektora Momira Milatovića u reprezentaciji Goranu Boškoviću je pripala nagrada “Goran Poli Bojanić” koja se dodjeljuje najboljem treneru.

“Mnogo mi znači nagrada jer sam bio prijatelj sa Polijem. Takođe mi je drago što sam ušao u red izuzetnih trenera. Sezona je uspješna, a cilj je odbrana regionalne lige. Daćemo sve od sebe i na dobrom smo putu”, rekao je Bošković.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com