Džikić dovodi stručni štab, neizvjestan status Đaletića i Rakočevića - Volim Podgoricu

Džikić dovodi stručni štab, neizvjestan status Đaletića i Rakočevića

Srđan Flajs bi trebalo da bude prvi pomoćnik Aleksandra Džikića, a Filip Mihajlović kondicioni trener Budućnosti, ukoliko završna faza pregovora Džikića sa crnogorskim šampionom prođe bez problema.

Predstavljanje Džikića na mjestu šefa stručnog štaba Budućnosti gotovo sigurno biće obavljeno u ponedjeljak, nezvanično saznaje Pobjeda. Ipak, zbog prirode pregovora, zvanično u klubu nijesu htjeli ni da potvrde ni da demantuju ove navode.

Džikić je predstavio ambiciozan i dugoročni projekat upravi „plavih”, koja želi korjenite promjene u rukovođenju timom, sa fokusom na promovisanje mladih igrača. Upravo je Flajs izuzetno zvučno trenersko ime, sada pomoćnik Dejana Milojevića u Mega Leksu, a prethodno najbliži saradnik Džikića u Lijetuvos Ritasu 2012. godine.

Beograđanin Srđan Flajs (41) je u trenerskom poslu od 18. godine, u Beovuku je vodio seniorski tim a bio je selektor juniorske reprezentacije Libije. Sa Džikićem u Lijetuvos Ritasu napravio je izuzetan tim, koji je kao autsajder stigao do polufinala Evrokupa i polufinala ruske VTB lige, u sezoni kada su u njoj učestvovali litvanski timovi. Bio je pomoćnik u Crvenoj zvezdi, ali i dvije godine član stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije.

Trener koji je zbog uspjeha u radu sa mlađim selekcijama više puta nagrađivan od strane Udruženja košarkaških trenera Srbije je u Mega Leksu jedan od „krivaca” za stvaranje moćne generacije mladih igrača, koja je 2016. godine igrala polufinale ABA lige.

Filip Mihajlović je mladi kondicioni trener, jedan od najcjenjenijih u Srbiji. U Partizanu, koji je do prije tri dana predvodio Džikić, naslijedio je prošlog ljeta svog brata Mladena Mihajlovića.

U fokusu pažnje srpske javnosti Mihajlović se našao 26. aprila, kada je zadobio povrede i opekotine tokom derbija sa Crvenom zvezdom protivnički navijači su ga pogodili bakljom.

Radi se o treneru kojeg Džikić izuzetno cijeni, sa pravom u neuobičajeno žestokom ritmu rada i treninga tokom sezone, kakav Džikić praktikuje, ekipa Partizana u prethodnom periodu nije imala veliki broj povreda.

Sedmica za bitne odluke

Pred Džikićem je da, ukoliko posljednji detalji pregovora prođu bez problema, u saradnji sa upravom Budućnosti već naredne sedmice donese bitne odluke vezane za stručni štab.

Dolaskom Flajsa, postavlja se pitanje ostanka Igora Đaletića i Gorana Rakočevića u stručnom štabu, trenera koji su ostavili dubok trag u klubu. Rakočević je klupska legenda, dio Budućnosti od prvih prvoligaških dana, dok je Đaletić dokazao izuzetnu stručnost predvodeći oslabljen tim do dvije titule prvaka Crne Gore, u posljednje dvije sezone.

Nikola i Danilo Miškov „miraz”?

Angažman crnogorskih reprezentativaca Nikole Ivanovića i Danila Nikolića u Budućnosti za narednu sezonu je izvjestan ukoliko trener bude Džikić.

Upravo njih dvojicu njihov agent Miško Ražnatović želi da ostavi svom klijentu Aleksandru Džikiću kao ,,miraz“ prilikom preuzimanja Budućnost Volija, u skladu sa planovima kluba da konkuriše za visok plasman u ABA ligi.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com