EVROPA IMA NOVOG ŠAMPIONA: Nevjerovatan meč Mančester sitija i Intera - Volim Podgoricu

EVROPA IMA NOVOG ŠAMPIONA: Nevjerovatan meč Mančester sitija i Intera

Fudbaleri Mančester sitija i Intera odigrali su u Istanbulu nestvarno finale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, koje je pripalo ekipi iz Premijer lige. ”Građani” su slavili minimalnim rezultatom 1:0, a strelac je bio Rodri u 68 minutu.

Od samog početka meča bio je raspoloženiji Siti, imali su nekoliko poluprilika, ali nisu ugrozili Andrea Onanu.

Upravo je golman Intera onaj sa najviše odbrana u sezoni u Ligi šampiona. Dodao je još dvije odlične u prvom poluvremenu. Erling Haland našao dva puta oči u oči sa nekadašnjim igračem Ajaksa, ali je čuvar mreže gostiju izašao kao pobjednik.

Ono što je od 36. minuta zabrinulo navijače Sitija jeste povreda Kevina de Brujnea koji je meč morao ranije da završi. Fil Foden ušao je na teren umesto njega.

Ređale su se do poluvremena sporadično šanse na obje strane, ali su mreže Edersona i Onane ostale mirne.

Sjajnu priliku imao je Lautaro Martinez u 59. minutu. Izašao je iskosa pred Edersona. Pomalo sebično je reagovao, imao je Romelua Lukakua koji je utrčavao, a akciju jedan na jedan sa čuvarem mrežem Sitija završio je promašajem.

Kaznio je devet minuta kasnije to Rodrigo. Povukli su Akanži i Silva po desnoj strani, Portugalac je vratio tu loptu, odbitak je stigao do Rodrija koji ju je plasirao iza leđa Onane koji je ovoga puta bio nemoćan.

Razmijenjivali su udarce timovi na terenu. U 71. minutu sjanu šansu imao je Federiko Dimarko, a sedam minuta kasnije podjednako izglednu i Fil Foden.

Ipak, na kraju se radovao Mančester siti koji je pod trenerom Pepom Gvardiolom osvojio prvu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com