EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Italijani prejaki za “ajkule” - Volim Podgoricu

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Italijani prejaki za “ajkule”

Crnogorski vaterpolisti idu u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što su u derbiju grupe A poraženi od Italije – 13:8.

“Ajkule” će se za plasman među osam najboljih boriti sa Rumunijom, taj meč je u nedjelju od 15 sati.

Imali su naši vaterpolisti večeras protiv “azura” dobrih momenata, bili u igri do druge polovine treće četvrtine, a onda je rivalu bilo dovoljno nekoliko napada da uzbudljiv derbi pretvori u rutinski trijumf.

Italijani su serijom 5:0 od 5:4 stigli do 10:5, pa u posljednjih osam minuta nije bilo tenzije u vodi – znalo se ko ide direktno u četvrtfinale, ko će u razigravanje.

Na kraju krajeva, crnogorski vaterpolisti su i u ovoj utakmici ponovili oscilacije iz duela sa Gruzijom i Slovačkom, a razlika je što veliki timovi kakva je Italija to surovo kažnjavaju.

Zato, “ajkule” moraju ozbiljno da shvate i Rumuniju, ali i ne samo nju, jer je prošlo vrijeme unaprijed upisanih trijumfa…

Dvostruki strijelci u kapici Crne Gore su bili Vasilije Radović i Bogdan Đurđić, po jedan gol su postigli Marko Mršić, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Dušan Matković.

Istakao se i Dejan Lazović među stativama, imao je devet odbrana, zaustavio dva peterca, ali nije bilo dovoljno.

ITALIJA – CRNA GORA 13:8 (1:0, 3:3, 6:2, 3:3)
Split – “Spaladium arena”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kovač (Mađarska), Ome (Njemačka). Igrač više: Italija 12 (7), Crna Gora 12 (6). Peterci: Italija 4 (2).

Italija: Del Lungo (osam odbrana), Di Fulvio 2, Damonte 2, Aleziani, Fondeli, Kanela 3, Rencuto Jodiće 2, Marciali 1, Prešuti, Bruni, Di Soma, Dolće 3, Nikozia.

Crna Gora: Lazović (devet odbrana, dva peterca), Murišić, Radović 2, Averka, Mršić 1, Popadić, Perković 1, Đurđić 2, Ukropina 1, Spaić, Matković 1, Petković, Tešanović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com