Federer: Nije mi važno što sam se izjednačio s Novakom - Volim Podgoricu

Federer: Nije mi važno što sam se izjednačio s Novakom

Rodžer Federer koji je u suzama proslavio trofej u Melburnu, rekao je da mu je za rekordni 20. Grend slem pomoglo i iskustvo, ali i sreća.

Švajcarac je u svom sedmom finalu stigao do šeste titule na Australijan openu, pobjedom nad Marinom Čilićem sa 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1.

“Doći do broja 20 je veoma posebno. Moram da priznam da mi je pomoglo iskustvo, a i dosta sreće. Dan pred finale razmišljao sam da kako ću se osjećati ako ga osvojim, a kako ako izgubim? Blizu sam, a opet i daleko. Mislim da sam o tome mislio tokom meča. Imao sam većih trenutaka u karijeri, ali ovo je bilo veoma posebno”, rekao je Švajacarac a potom dodao da ga je ovo finale podsjetilo na finale protiv Bagdatisa.

“Finale je došlo nekako prebrzo. Nisam imao teške mečeve tako da sam bio spreman. Sve ovo me je podsjetilo na finale protiv Bagdatisa, koje je bilo veoma teško”, istakao je 36-godišnji teniser.

Šestostruki osvajač “Ozi opena” bio je emotivan poslije meča i zaplakao je poslije podizanja trofeja.

“Počeo sam da razmišljam šta da kažem, a svaka tema je bila veoma emotivna. Zahvaliti se mom timu, čestitati Čiliću, zahvaliti navijačima, organizatorima… Mislio sam da ću se opustiti tokom govora, ali nisam. Međutim, srećan sam što mogu da podijelim svoje emocije s ljudima koji su napunili stadion. Suze su bile i za njih”.

Federeru nije smetalo što se igralo pod krovom, za razliku od njegov protivnika Marina Čilića.

“Obično sam dobar u takvim uslovima, ali mi ne bi smetalo ni da sam igrao na otvorenom. Mislio sam da bi to moglo da uspori višeg igrača, kao što je Marin. Iznenadilo me je pravilo o vrućini, može biti primijenjeno i u večernjom meču. Ne sjećam se da sam ikada čuo za takav slučaj. Pola sata prije početka meča su nam rekli za promjenu, ali to nije uticalo na mene. Bio sam spreman”, rekao je Švajcarac.

Federer se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom sa po šest titula u Melburn parku.

“Nije mi važno što sam se izjednačio sa njima. Oni si imali svoje velike, sjajne karijere i divim im se. Meni su važne emocije koje sam ponovo osjetio – pet setova protiv odličnog igrača kakav Čilić, došao sa, do šeste titule u Australiji, 20. Grend slema. To su posebni trenuci za mene. Odbranom prošlogodišnjeg trofeja nastavlja se bajka”.

Sa 36 godina postao je jedan od najstarijih Grend slem pobjednika.

“Osvojio sam tri Grend slem titule u posljednjih godinu, Ni ja ne mogu da vjerujem. Godine nisu važne, to je samo broj. Ali, moram da pažljivo planiram i da postavljam ciljeve i prioritete. Sad sam srećan, a uzbudljivo je vrijeme preda mnom”, zaključio je vlasnik 96. trofeja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com