(FOTO) Mesi osvojio 5. Zlatnu loptu - Volim Podgoricu

(FOTO) Mesi osvojio 5. Zlatnu loptu

Najbolji fudbaler Barselone i reprezentacije Argentine Lionel Mesi po peti put u karijeri dobitnik je Zlatne lopte za najboljeg igrača na planeti u tradicionalnom izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i Frans fudbala.
Lionel Mesi i Zlatna lopta

Lionel Mesi i Zlatna lopta, Foto: Tanjug/AP

Mesi, koji je sa Barselonom osvojio pet titula u 2015, trijumfovao je sa 41,3 odsto glasova, u odnosu na prošlogodišnjeg laureata Kristijana Ronalda iz madridskog Reala sa 27,7 odsto i klupskog kolege Brazilca Nejmara, koji je dobio 7,8 odsto glasova.

Lionel Mesi i Zlatna lopta

Lionel Mesi prima čestitke od vječitog rivala, Foto: Tanjug/AP

Najbolja fudbalerka svijeta je Amerikanka Karli Lojd, za najboljeg trenera izabran je strateg Barselone Luis Enrike, ispred Pepa Gvardiole (Bajern) i selektora Čilea Horhe Sampaolija, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu dobila Žil Elis, selektorka SAD, šampiona svijeta.

Nagradu “Ferenc Puškas” za najljepši gol dobio je Brazilac Vendel Lira za pogodak na utakmici Atletiko – Gojanensija. On je u glasanju u kojem je učestvovalo 1,6 miliona ljudi dobio 46,7 odsto glasova i pobijedio Mesija, gol protiv Bilbaa i Alesandra Florencija iz Rome, koji je dao gol Barseloni sa pola terena.

Specijalnu nagradu za fer-plej FIFA je dodijelila Asocijaciji za pomoć izbeglicama. FIFA i Sindikat fudbalera FIFPro izabrali su tim godine u kojem se nalaze: Nojer (Bajern), Alveš (Barselona), Tijago Silva (PSŽ), Serhio Ramos (Real), Marselo (Real), Pogba (Juventus), Modrić (Real), Inijesta (Barselona), Nejmar (Barselona), Mesi (Barselona), Ronaldo (Real).

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com