Osmina Lige Šampiona. Ibrahimoć opet koban za Čelzi - Volim Podgoricu

Osmina Lige Šampiona. Ibrahimoć opet koban za Čelzi

PSŽ je kao i prošle sezone bio koban za Čelsi. Pariski “sveci” su sada do konačnog uspjeha u dvomeču sa “plavcima” došli ubedljivije, jer su ih pobjedili u oba meča identičnim rezultatom – 2:1.

Junak sinoćnjeg trijumfa francuskog prvaka na “Stamford bridžu” bio je Zlatan Ibrahimović, jer je asistirao Adrijenu Rabiou za gol u 16. minutu, a onda se i sam upisao u strelce u 67, postavivši konačan rezultat.

Jedini gol za Čelsi dao je Dijego Kosta u 27. minutu. Tada je ulio “plavcima” nadu da mogu da anuliraju zaostatak iz prvog meča i prođu dalje. Međutim, samo su Vilijan i Azar imali ozbiljne šanse da domaćinu donesu vođstvo, i to u istom napadu u 65. minutu, ali je oba udarca sjajno zaustavio golman Trap. Dva minuta kasnije kazna je stigla u vidu pogotka Ibrahimovića, koga je s golom “spojio” Anhel Di Marija.

Zato će se PSŽ ponovo naći u četvrtfinalu.

Cio meč za tim trenera Gusa Hidinka odigrao je Branislav Ivanović, dok je Nemanja Matić ostao na klupi.

Benfika je u prvoj utakmici u Lisabonu pobjedila Zenit 1:0 golom Žonasa u sudijskoj nadoknadi vremena. Do trijumfa na stadionu “Petrovski” došla je posle preokreta golovima u Gaitana 85. i Taliske u 96. minutu! Doduše, i pre drugog gola Benfike na današnjoj utakmici bilo je jasno ko ide dalje, jer je pri rezultatu 1:1 domaćinu bilo potrebno da postigne dva gola…

Zenit je bio bolji rival, poveo je preko Hulka u 69. minutu, ali je očigledno ključni momenat bio onaj u 81, kada je Dzjuba promašio veliku šansu za 2:0. Samo četiri minuta kasnije uslijedila je kazna.

Srpski internacionalac Ljubomir Fejsa odigrao je cio meč za Benfiku.

Preosta četiri učesnika naredne runde Lige šampiona saznaćemo sledeće nedelje.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com