Rudar i Sutjeska nastavljaju trku, Mladost i Budućnost remizirali - Volim Podgoricu

Rudar i Sutjeska nastavljaju trku, Mladost i Budućnost remizirali

Rudar se vratio na pobjednički put, pošto je lakše nego što to rezultat govori savladao Mornar 4:3, a sigurna je bila i Sutjeska protiv Lovćena 3:0, pa je razlika između dva kluba ostala četiri boda. Budućnost i Mladost otpali iz trke za titulu, pošto kod kuće nijesu imali snage da savladali Grbalj 1:1, odnosno Petrovac 0:0.

Rudar je odlično reagovao nakon poraza u Budvi i Kotoru – Pljevljaci na svom terenu drugi put ovog proljeća savladali Mornar. Goste je načeo defanzivac Mijušković u petom minutu. Prednost domaćih udvostručio je Jovović osam minuta kasnije, da bi Ivanović u 28. minutu pogodio za ubjedljivih 3:0.

Na startu nastavka Ivanović je kompletirao “poker” 4:0, a onda su Pljevljaci “povukli ručnu”, što je Mornar iskoristio i sa tri gola ublažio poraz. Strijelci su bili Lalošević, Jung i Pejović.

I Sutjeska je bila sigurna protiv Lovćena 3:0. Za šest minuta Nikšićani su postigli dva gola i promašili penal. Prvo je Božovića iz penala u 27. minutu pogodio za 1:0, četiri minuta kasnije najbolji strijelac lige Vujović nije iskoristio penal, a Masato je u 33. minutu povećao na 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Masato svojim drugim golom u nadoknadi vremena.

Budućnost i Grbalj odigrali 1:1, a golovi su pali u finišu poluvremena. “Trikolori” su poveli golom Tučevića u 40. minutu, a u sljedećem napadu izjednačio je Raspopović.

Budućnost je tako otpala iz trke za titulu, baš kao i njehn gradski rival Mladost. Petrovac je odolio na Starom aerodromu, a domaćin ostaje da žali za promašenim penalom Milića u 69. minutu. Budućnost i Mladost zaostaju osam bodova za liderom Rudarom.

Bokelj je nastavio sa sjajnim partijama, Kotorani su slavili u Budvi protiv Mogrena 3:0. Strijelci su bili Maraš i Macanović dva puta.

Berane je ostvarilo drugu pobjedu u prvenstvu, momci Rada Vešovića bili su bolji od Zeta 2:1. Kruščić je doveo Berance u vođstvo u 29. minutu, a u 37. je Tomović povećao na 2:0.

Autogolom Arifovića sredinom nastavka Zeta je smanjila, ali je domaćin sačuvao pobjedu.

Vujović i dalje prvi, napredak Ivanovića

Napadač Sutjeske Goran Vujović sa 16 postignutih golova najbolji je strijelac Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Sa pet golova manje drugo mjesto dijele Admir Adrović i Igor Ivanović (11), Bogdan Milić je treći sa deset, Stevan Kovačević, Petar Orlandić i Luka Rotković postigli su po devet, dok je gol manje (8) upisao Ivan Knežević.

Po jednom manje (7) u listu strijelaca upisali su se Miljan Vlaisavljević, Miloš Đalac, Žarko Grbović, Ivan Jablan, Marko Đurović i Draško Božović, dok su Darko Nikač, Luka Maraš, Miloš Nikezić, Nedeljko Vlahović, Kohei Kato, Miroje Jovanović, Milan Vušurović po šest puta zatresli protivničku mrežu.

Po pet golova postigli su Aleksandar Vujačić, Vule Vujačić, Marko Šćepanović, Benjamin Kacić i Fukui Masato.

Jednom manje u listu strijelaca upisali su se Vladimir Jovović, Filip Kukuličić, Ivan Vuković, Luka Vujanović, Danilo Tomić, Jasmin Muhović, 
Vasilije Jovović, Nebojša Đalović i Ilija Tučević (Grbalj)

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti.

(rtcg/Foto: fscg.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com