UEFA pokrenula disciplinski postupak, i Rusi pod istragom - Volim Podgoricu

UEFA pokrenula disciplinski postupak, i Rusi pod istragom

Evropska kuća fudbala (UEFA) večeras je zvanično pokrenula istragu povodom incidenata koji su se dogodili u Podgorici u petak tokom kvalifikacionog meča za Euro između Crne Gore i Rusije.

Fudbalski savez Crne Gore tereti se za lošu organizaciju utakmice koja nije odigrana do kraja, a oba saveza su optužena zbog paljenja baklji i ubacivanja tvrdih objekata na teren od stane domaćih i gostujućih navijača.

Unošenje tih nedozvoljenih sredstava na tribinu je još jedan u nizu propusta u organizaciju utakmice.

Rusi su podnijeli formalnu žalbu UEFA-i, zahtijevajući da im se dodijeli pobjeda.

“Vjerujem da će UEFA objektivno, fer i na osnovu relevantnih regulatornih dokumenata, ispitati našu žalbu i da će donijeti objektivnu i fer odluku”, rekao je danas prvi čovjek FS Rusije Nikolaj Tolstih ruskoj državnoj televiziji.

“Po našem mišljenju, poraz ‘za zelenim stolom’, poraz od 0:3 za domaću selekciju je odgovarajuća odluka u ovoj situaciji. To bi bilo fer u ovom slučaju”, dodao je on.

Pobjeda Rusije službenim rezultatom 3:0 je izvjesna, dok je dijapazon kazni prilično širok.

U najboljem slučaju, Crna Gora će nekoliko utakmica igrati pred praznim tribinama. Najvjerovatnije, “sokoli” će protiv Lihtenštajna u junu i Austrije u oktobru igratibez podrške navijača, a jedna od mogućnosti, mada manje vjerovatna, je da Crna Gora odigra jedan ili dva meča kao domaćin na neutralnom terenu.

Moguće je i da se našoj selekciji oduzmu bodovi – jedan, dva ili tri, a možda i da iz nekog bodovnog minusa krene u naredni takmičarski ciklus, ali to je teško očekivati.

Jedino sigurno je da će FSCG platiti žestoku novčanu kaznu.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com