GOJKOVIĆ: Naša želja je bila da uđemo među osam, ali slijed ono najljepše

Vaterpolisti Crne Gore ispunili su minimalni cilj na Evropskom prvenstvu, plasirali se u četvrtfinale, došli do kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Za korak dalje biće potrebno da nadmaše očekivanja i prognoze, možda i sopstvene mogućnosti – rival na putu ka završnici je Italija (srijeda, 16 sati).

“Naša želja je bila da uđemo među osam. Zadovoljni smo, ali sada dolazi ono najljepše. Igramo protiv svjetskog prvaka, na prelijepom bazenu, nadam se i pred punim tribinama. Nemamo šta da izgubimo, a vjerujemo da možemo da im se suprotstavimo. Moramo da budemo na maksimumu, ili makar blizu, da bismo ostvarili pobjedu. U svakom slučaju, ulazimo u meč bez straha”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Italija – popularni “setebelo” – u Budimpeštu je došla po medalju, kao aktuelni prvak svijeta, i u gotovo nepromijenjenom sastavu u odnosu na ljeto prošle godine, kada je u Južnoj Koreji došla do titule.

“Italija ima vrhunskog trenera, Sandra Kampanju, stalno je u vrhu, sa prepoznatljivim stilom igre. Moramo da  izdržimo njihovu agresivnost, da im tu pariramo”, rekao je Gojković, koji je zadovoljan onim što je ekipa, sa četiri debitanta, pokazala do sada:

“Mislim da je ovo dobra grupa, da momci dišu zajedno, da napredujemo i rastemo kao tim. Ako se posložimo kako možemo imamo čemu da se nadamo protiv Italije”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button