KAĆA i MLAĐAN: Biće još medalja! - Volim Podgoricu

KAĆA i MLAĐAN: Biće još medalja!

Vaterpolista Mlađan Janović i rukometašica Katarina Bulatović najbolji su sportisti Crne Gore u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Žiri COK, u čijem sastavu su se pored predstavnika te asocijacije i vrhunski crnogorski sportisti i predstavnici medija, procijenjeno je da Janović i Bulatović treba da podijele to priznanje. 

Janoviću je to prvo priznanje COK-a, dok je Bulatović i 2012. godine podijelila nagradu sa Bojanom Popović. 

Janović je priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi.

Bulatović je predvodila Đer do trofeja Lige šampiona, dok je u dresu crnogorske reprezentacije bila četvrta na šampionatu Evrope. 

“Srećna sam, priznanje mi mnogo znači, posebno u godini kada sam sa reprezentacijom osvojila četvrto mjesto i Ligu šampiona sa ekipom koja nije iz Crne Gore. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i mojim saigračicama. Da nije bilo njih ne bi bilo ni nagrade. Rukomet je kolektivni sport. Srećna sam, to je još jedan motiv za dalje. Biće još trofeja i medalja, vjerujem u to”, rekla je Bulatović.

Najbolja mlada sportistkinja je džudistkinja Ivana Šunjević, koja je na Olimpijskim igrama mladih u Nanjigu osvojila srebrnu medalju, a na kadetskom prvenstvu Evrope u Grčkoj bronzano odličje. 

Šunjević je bila prva i na Balkanskom prvenstvu.

Vaterpolista Stefan Pješivac, koji je sa vaterpolo reprezentacijom učestvovao u osvajanju četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i trećeg u Svjetskoj ligi, izabran je za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2014. godini.

Nagrade za najbolje nacionalne timove dobili su vaterpolisti i ženska seniorska rukometna reprezentacija.

Posebnu plaketu COK dobila je muška Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, za osvojeno prvo mjesto u Evropskoj ligi, čime su naši odbojkaši stekli pravo nastupa u Svjetskoj ligi. 

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da je i 2014. godina pokazala da se može računati na rukometašice, košarkašice i vaterpoliste, kao i da Crna Gora ima sjajan potancijal u atletici i džudou, kao i da crnogorsku javnost mogiu iznenaditi bokseri, u tenisu, stono tenisu i jedriličarstvu.

“Za budućnost crnogorskog sporta ne treba brinuti. U 2015. godini nas očekuje prve Evropske igre i to je vekiki izazov za nas, da nastupimo u najboljem sastavu. Imaćemo i Igre malih zemalja Evrope, kao i prve Igre na pijesku, dva festivala zimski i ljetnji”, kazao je Simonović.

On je kazao da cjeruje da će Crna Gora i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru imati jak, brojan i moćan tim.

“Imamo obavezu da naše sportiste obezbijedimo kako bi izborili olimpijske norme”, kazao je Simonović.

On očekuje da će se uskoro na kvalitetan način riješti smještaj COK. 

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com