Kari Pešić novi selektor Srbije?! - Volim Podgoricu

Kari Pešić novi selektor Srbije?!

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov napustiće najvjerovatnije to mjesto posle velikog neuspjeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Bolan poraz od Italije, blamaže protiv Švajcarske i Gruzije, sjedenje na “dvije stolice” (ugovor sa Fenerbahčeom) dovoljan su razlog da iskusni stručnjak napusti klupu reprezentacije Srbije.

 

Sportski žurnal prenosi da su minimalne šanse za opstanak Kokoškova na klupi Orlova i otkriva ko bi mogao da ga zamjeni.

Izbor su suzili na tri imena: Aleksandar Đorđević, Saša Obradović i prvenstveno Svetislav Kari Pešić.

Đorđević je nedavno napustio klupu reprezentacije i nije realno da se odmah vrati. Bivši selektor je nedavno osvojio titulu sa Virtusom, ali nije produžio saradnju sa italijanskim klubom, pa je realnije da će pokušati da “unovči” taj uspjeh.

Saša Obradović nije oduševio tokom boravka u Crvenoj zvezdi, nedostaje mu iskustva na visokom nivou.

Dakle, ostaje samo iskusni Kari Pešić. Reprezentacija Srbije je poslednje zlatne medalje osvojila baš pod vođstvom ovog stručnjaka. Kari ima 71 godinu, ali je radom u Barseloni još jednom potvrdio svoje trenersko znanje i brojni ljubitelji košarke u Srbiji bi ga ponovo rado vidjeli u ulozi selektora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com