Kobi već ove godine u Kući slavnih

Kao što je bilo i najavljeno samo nekoliko dana nakon njegove tragične pogibije, Kobi Brajant je tokom NBA Ol star vikenda u Čikagu vanredno uvršten među završne kandidate za ulazak u košarkašku Kuću slavnih već ove godine.

Brajant, koji je prije tri sedmice poginuo u padu helikoptera zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom te još sedam osoba, svoju je blistavu karijeru okončao 2016. godine, a prema redovnoj proceduri mora proći najmanje pet godina od završetka nečije karijere do mogućnosti uvrštenja u Kuću slavnih.

Ipak, predsjednik košarkaške Kuće slavnih Džeri Kolanđelo je već tada najavio kako bi Brjanta trebalo odmah uvrstiti među najveće.

“U svom dugom životu nikada nisam vidio da smrt nekog sportiste toliko utiče na ljude kao što je to uticala Kobijeva smrt”, izjavio je Kolanđelo.

Brajant, koji je svih svojih 20 sezona u NBA ligi proveo u Lejkersima, zauzima četvrto mjesto na listi strijelaca svih vremena, a osvojio je pet naslova prvaka, dva je puta bio MVP finala, a jednom i MVP ligaškog dijela sezone.

Osim Brajanta, među sjevernoameričkim finalistima za ulazak u Kuću slavnih ove sezone su i velikani poput Tima Dankana, Kevina Garneta i Krisa Boša, trener hrvatskog porijekla Rudi Tomjanovič.

Imena novih članova Kuće slavnih biće objavljena tokom završnog turnira ovosezonskog NCAA prvenstva koji će se održati u Atlanti od 4. do 6. aprila, a svečanost uvrštenja u Kuću slavnih u Springfildu održaće se 29. avgusta.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com