Meč bez publike i 5.000 eura kazne za KK Sutjeska

Košarkaški klub Sutjeska iz Nikšića moraće da plati kaznu u iznosu od 5000 eura i da odigra jedan meč na domaćem terenu bez prisustva publike zbog incidenta na meču Sutjeska – Priština, kada je jedan huligan sa tribina na klupu gostiju bacio eksplozivnu napravu, koja je kod nekoliko igrača i članova stručnog štaba kosovske ekipa izazvala lakše tjelesne povrede.

U odluci vodećih ljudi BIBL-a, koja je objavljena na zvaničnom sajtu Balkanske lige, stoji i ono što je poznato od ranije: meč Sutjeska – Priština biće registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist Kosovara, ali će za razliku od najavljene kazne, Sutjeska ipak dobiti uobičajeni bod koji sljeduje poraženim timovima (predviđanja su bila da će biti oduzet).

”Donijeli smo ovu odluku vođeni duhom košarkaške igre i fer pleja. Sutjeska je najmlađi tim Balkanske lige i ne zaslužuje da prvo učešće u ovom takmičenju završi na ružan način, samo zbog nasilničkog ponašanja huligana, iako pravila diktiraju drugačije. U slučaju da Nikšićanima oduzmemo bod, to bi značilio da ih već sada ostavljamo bez šansi da se bore za prolaz u narednu fazu, a to nije svrha ovog takmičenja”, piše na kraju saopštenja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button