Košarkaši se protiv Francuza i Italijana uigravaju za EP - Volim Podgoricu

Košarkaši se protiv Francuza i Italijana uigravaju za EP

Košarkaše Crne Gore očekuje jedan od najjačih pripremnih turnira pred početak Evropskog prvenstva, u francuskom Tuluzu.

Manje od dvije sedmice prije Eurobasketa naša selekcija igraće protiv domaćina, te reprezentacija Italije i Belgije. To će biti izvanredna priprema za selekciju Bogdana Tanjevića, koja ima ambiciju da se plasira u drugu fazu takmičenja na Eurobasketu.

Francuska će na šampionatu Evrope braniti bronzu, ali se očekuje da žestoko oslabljena uđe u proces priprema. Italija računa na izvanredne šutere, bivše i sadašnje NBA zvijezde, dok je Belgija u velikoj košarkaškoj ekspanziji. Crnogorski košarkaši će se oko 20. jula okupiti na početku priprema za Eurobasket, a kondicioni dio odradiće u staroj bazi na Zlatiboru. Prema ranijim najavama selektora Tanjevića, našu reprezentaciju čeka devet utakmica u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora igraće u grupi C na Eurobasketu, u rumunskom Klužu. Prvi meč igraće 1. septembra protiv Španije, dan kasnije protiv Mađarske, 4. septembra protiv Hrvatske, 5. septembra sa Češkom i 7. septembra sa Rumunijom. Četiri najboljeplasirane selekcije iz grupe će se plasirati u završnu fazu u Istanbulu.

Pobjeda

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com