LAŽNU PSIHOLOŠKINJU RASKRINKALI NOVINARI: Rođena Podgoričanka uspjela da prevari region, “operisala” i u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

LAŽNU PSIHOLOŠKINJU RASKRINKALI NOVINARI: Rođena Podgoričanka uspjela da prevari region, “operisala” i u Crnoj Gori

Rođena Podgoričanka Saša Sredanović je postala poznata široj javnosti prije nekoliko mjeseci kada se pojavila informacija da je ponudila usluge fudbalskoj reprezentaciji Srbije tokom Mundijala u Kataru kao “besplatni psiholog”.

Sredanović je sebe predstavila kao psihološkinju Barselone.

Međutim, portal fakenews je utvrdio da je sve bila samo laž.

U analizi ovog portala stoji da se Sredanović nekoliko mjeseci unazad lažno predstavlja. U sve češćim istupima u medijima, za sebe je govorila da je radila u Olimpiji iz Ljubljane, Atletiku iz Bilbaa, Betisu. Međutim, nijedan od ovih klubova nije potvrdio istinitost njenih navoda.

Sredanović je takođe tvrdila da je završila “specijalističke studije sportske psihologije na Univerzitetu u Mastrihtu”, samo što takve studije ne postoje, niti su ikad postojale”.

Portal fakenews je tragom njenih tvrdnji poslao dopise klubovima, no svi su oni poslali negativne odgovore na pitanje da li poznaju Sašu Seredanović i da li je ona ikada radila u njima. Takav odgovor je stigao i iz Barselone, što je potvrdila i portparolka kluba Kemija Tereza Olivera.

Odbijanje komunikacije: „Prijateljski savjet, ne izbacaj ništa”

Nakon što je Barselona u odgovoru za Tragač demantovala da Saša Sredanović radi kao sportska psihološkinja u La Masiji, tragač se obratio Saši Sredanović u pokušaju da čuju njenu stranu, odnosno dobiju bilo kakav dokaz da radi u ovom klubu.

Odgovor su, umjesto od nje, dobili od Seke Sredanović, koja se predstavlja kao Sašina PR menadžerka. Isprva  je odgovoreno da je „Saša u velikoj gužvi i problemima”, a zatim da po ugovoru ne može da daje izjave za ovu sezonu. Kada smo pokušali da njenoj PR objasnimo povod istraživanja, već u drugoj rečenici pomenula je tužbu: „Ne bi ti išla od nas tužba, već od nadležnih. Prijateljski savjet, ne izbacaj ništa”, pisalo je u odgovoru.

Na poslednji pokušaj da dobiju bilo kakav dokaz rečeno je da bi „morali da znaju ko je Saša Sredanović” i da ona „nije u obavezi da bilo šta dokazuje”, a dobili su i savet: „Moj savjet, bavite se svojim poslom koji odlično obavljate, Sašu Sredanović ostavite po strani, da ne bude da Vas nisam upozorila”, napisala je PR Seka Sredanović.

Upozorenje nepostojećeg advokata

Nedugo nakon gorepomenute prepiske, na mejl glavnog i odgovornog urednika, pomoćnika urednika, kao i menadžerke programa FakeNews Tragača stigla je opomena pred tužbu koju je „po nalogu našeg klijenta Saše Sredanović” uputio izvjesni advokat Miloš Zejaković iz, kako se navodi, „Advokatske kancelarije Zejaković”.

U opomeni se upućuje „posebna nota” novinaru koji je stupio u kontakt sa PR Sekom Sredanović i stoji da je to opomena pred „pokretanje postupka međunarodne tužbe – po predmetu uvrede, klevete, iznošenja neistina, povrede privatnosti, časti, morala”.

Dokument koji je dostavljen putem mejla sadrži logo Advokatske komore Beograda, kao i informacije da se Advokatska kancelarija Zejaković nalazi u Takovskoj 46 u Beogradu.

“Pokušali smo da pronađemo kancelariju i advokata uz pomoć Gugl pretrage – nismo uspjeli. Bili smo i na adresi Takovska 46, a u zgradi na toj lokaciji nismo pronašli nijednu advokatsku kancelariju, niti tablu s imenom kancelarije koja bi na takvom mjestu morala da bude jasno istaknuta. Jedna od stanarki Takovske 46 rekla nam je da ne zna ni za kakvu advokatsku kancelariju u tom kompleksu”, naveli su iz Tragača.

“Radila” i u Crnoj Gori

Sredanović se pojavljivala i na Radio-televiziji Crne Gore, a Opština Budva je krajem decembra organizovala predavanje “Psihologija pobjednika” kada je ona predstavljena kao “cijenjeni sportski psiholog”. Barselone.

Predavanja  je prisustvovao veliki broj poznatih bivših i sadašnjih crnogorskih sportista.

Sredanović je gostovala u brojnim regionalnim medijima gdje je veoma nadahnuto i samouvjerenog govorila o svojim “dostignućima”.

Kompletan tekst Portala Fakenews možete pročitati OVDJE. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com