Legendarni Dejo Savićević posjetio “Orlove” u Dohi, evo šta je poručio

Prijateljstvo Dragana Stojkovića i Dejana Savićevića nije lako opisati u nekoliko rečenica. A možda nema ni potrebe, bitno je da traje skoro 40 godina i da je bukvalno neraskidivo.

Zato i ne čudi poseta podgoričkog virtuoza bazi srpske reprezentacije u trenutku kada Piksiju i njegovim momcima treba podrška kao nikada u prethodnih godinu i po dan.

“Piksi mi djeluje dobro i pozitivno, nije neraspoložen i to je veoma važno. Svjestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmjenama… Ali to su nepredviđene okolnosti. Javi se jedan štoper, traži izmjenu… posle toga i drugi… sve se poremetilo. Izlazak malog Pavlovića je bio nenadoknadiv gubitak. Momak je jak u skoku, snažan u duelu, fenomenalan u postavci odbrane. Naravno, nisu krivi ni momci koji su ušli, mnogo je nezgodno kada na utakmici Svjetskog prvenstva tri igrača iz prinudnih razloga prvi put stanu zajedno u poslednju liniju” rekao je Savićević i dodao da su povrede značajno uticale na utisak koji je Srbija ostavila u dosadašnjem toku Mundijala.

Dejan Savićević
FOTO: FSS

“Nadao sam se i vjerovao da će ovaj specifičan termin Svjetskog prvenstva ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou nego na kraju nacionalnih šampionata. Ali sam se prevario. Sve je pošlo kako ne treba još od okupljanja i prvog dana priprema za odlazak u Katar. Ko je mogao da pretpostavi da će udarne igle reprezentacije, momci na kojima se bazira igra srpskog tima, biti u tako lošoj zdravstvenoj situaciji. Šta je tu je, Kamerun je prošao, na redu je meč odluke protiv Švajcarske koja je daleko jača u defanzivi nego u ofanzivi. Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da riješe pitanje pobjednika. Veoma je važno da budu strpljivi, da ne gube koncentraciju i siguran sam da će postići taj jedan gol koji će da ih odvede u osminu finala.

 

Ništa nije izgubljeno, znalo se i prije turnira da će direktan duel sa Švajcarskom najvjerovatnije odlučivati o drugom mjestu u grupi. Imao bih samo jednu poruku za igrače Srbije, neka u petak uveče igraju za ove ljude koji su prevalili na hiljade kilometara i potrošili gomile novca da bi došli u Katar i da bi bodrili svoju reprezentaciju. Pričao sam maloprije sa Piksijem i Dikom, impresioniran sam podrškom sa tribina. Navijači su došli iz Australije, Kanade, Amerike… na kraju krajeva iz svih gradova Srbije. Ako ništa drugo, bar zbog njih, treba da izvuku poslednji atom snage i da pobjede Švajcarsku” poručio je Savićević.

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com