Marej dobio Raonića, čeka se Đoković za veliko finale - Volim Podgoricu

Marej dobio Raonića, čeka se Đoković za veliko finale

Endi Marej prvi je finalista ATP šampionata – u fantastičnom meču, možda i najdramatičnijem ove godine na ATP turu, savladao je Miloša Raonića poslije skoro tri i po sata igre 2:1 – 5:7, 7:6 (5), 7:6 (9).

Škotlanđanin je nakon prvog seta i na startu drugog izgledao izgubljeno i bespomoćno, ali Raonić nije uspio da mu zada završni udarac u “O2 areni”.

U finišu iscrpljujućeg duela, u kome je dva puta servirao za meč, Marej je imao više sreće, možda za nijansu i više koncentracije da dođe do finala.

Cijeli teniski svijet očekuje da mu rival sjutra bude Novak Đoković, koji u 21 sat igra sa Keiem Nišikorijem…

Raonić je prvi set odigrao – gotovo besprekorno.

Izgubio je samo dva poena kada je ubacio prvi servis, a imao četiri brejk lopte, prije nego što je, konačno, “slomio” Mareja u 11. gemu za 6:5.

U narednom je iskoristio drugu set loptu.

Kada je Raonić u drugom setu napravio još jedan brejk i poveo 2:1, izgledalo je da će prvo polufinale imati neočekivan epilog.

Škotlanđanin je, međutim, odmah uzvratio i to bez izgubljenog poena na servis Raonića, izjednačio i dobio samopouzdanje, mnogo bolje napadao servis rivala.

Kod vođstva 3:2 imao je dvije prilike za brejk, ali je prvo napravio neiznuđenu grešku, a zatim je Kanađanin efektnim poluvolejom spasao drugu, a kasnije i izjednačio.

Do kraja nije bilo ni brejkova, ni prilika na obje strane, odlučivao je taj-brejk…

Marej je brzo poveo 4:1, a Raonić nije odustajao, stigao je do 5:5 i dalje nije mogao – prvi igrač ATP liste izvukao se iz nezgodne situacije i poravnao na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu, Raonić je već u drugom gemu imao dvije brejk prilike, a drugu je prokockao tako što je forhend sa sredine terena poslao u mrežu.

Bila je to njegova posljednja šansa da možda i prelomi meč…

Raonić je u devetom gemu popustio, drugi put na meču ušao u “prazan hod” na servisu i bez osvojenog poena ga predao Mareju.

Izgledalo je da je time predao i meč, ali su uzbuđenja tek počela.

Vidno iscrpljeni teniski gladijatori do kraja nisu nijednom sačuvali svoj servis, s tim da je Marej dva puta servirao za meč…

Ponovo je odlučivao taj-brejk, u kome je Marej iskoristio četvrtu meč loptu, a spasao jednu za konačnih 11:9 i kraj teniskog maratona i spektakla.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com