Mladi košarkaši nadigrali Izrael i osvojili bronzu - Volim Podgoricu

Mladi košarkaši nadigrali Izrael i osvojili bronzu

Mladi košarkaši Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u meču za treće mjesto savladali Izrael u Podgorici 86:77.

Loše je Crna Gora otvorila meč, pa je Izreal vrlo brzo poveo 9:0. Sredinom dionice gosti su imali dvocifrenu prednost 17:7, da bi finiš uvodne dionice pripao “crvenima” koji su do kraja tog dijele igre prišli na minus četiri 24:20.

Na startu druge četvrtine naša selekcija je izjednačila 24:24, ali se Izrael opet odlijepio na 37:30. Ipak, sa pet veznaih poena u završnici poluvremena Crna Gora je vratila stvari u egal 40:40.

Treću četvrtinu Crna Gora je odigrala odlično. Brzo se odvojila na plus sedam 53:46, da bi nedugo nakon toga imala i devet poena prednosti 59:50. Ta razlika bila je i uoči posljednje četvrtine 61:52.

Serijom 5:0 Izrael je otvorio odlučujući period igre i vratio neizvjesnost 61:57. Uslijedila je igra koš za koš, a onda je tim Dušana Dubljevića sa četiri poena u nizu poveo 69:62, na šest minuta do kraja.

U naredna tri minuta igralo se koš za koš, a onda je Ivanović sa četiri uzastopna poena donio devet poena prednosti 79:70. Više povratka za Izrael nije bilo…

Crnu Goru je do pobjede predvodio Žugić sa 22 poena Jovanović i Varajić su ubacili po 11, a po jedan manje Anđušić i Grbović.

Na drugoj strani Gilad Levi je ubacio 25 poena.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com