NA VIMBLDONU STRAHUJU: NOLE na raskrsnici - Volim Podgoricu

NA VIMBLDONU STRAHUJU: NOLE na raskrsnici

Novak Đoković se povukao iz žiže javnosti, trenutno ga, kako je sam priznao, tenis ne zanima previše, što je zabrinulo i Engleze, barem kada su u pitanju domaćini Vimbldona.

Na zvaničnom sajtu najvažnijeg grend slem turnira, objavljen je tekst sa naslovom “Šta je sledeće za Novaka Đokovića?”, čime se aludira na njegovu odluku da odustane od Pekinga i posveti se porodici.

– Novak Đoković je na raskrnici. Najuspješniji svetski teniser u poslednjih pet godina kaže da je u precesu redefinisanja šta uspjeh predstavlja za njega. Od 2011. godine, Đoković je konstantno govorio kako nije želio da postavlja limite svojih potencijalnih uspjeha. Tokom ovog perioda, najveći dio očekivanja je ispunio, praktično je dodirnuo nebo, bio je 219 nedelja na prvom mestu ATP liste, osvojio je 12 velikih titula, ima i Rolan Garos u riznici, postao je prvi igrač koji je posle Roda Lejvera 1969. vezao četiri grend slema. To je više nego što je mladi Đoković mogao da očekuje u 29. godini – navodi se na sajtu Vimbldona.

Zatim se postavilo i pitanje šta će predstavljati novu stranicu Novakove karijere.

– Hoće li naći novi način da uživa u igri i takmiči se uspešno? Može li ostati prvi, hoće li biti gladan uspjeha i dalje? Hoće li barem naći neki opušteniji pristup karijeri, koji će mu pomoći da ostane svježiji, mentalno i fizički, u tridesetim godinama?”

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com