NIKOLA JOKIĆ: Nisam mislio da ću biti NBA igrač, a ne MVP - Volim Podgoricu

NIKOLA JOKIĆ: Nisam mislio da ću biti NBA igrač, a ne MVP

Košarkaš Denvera, sprski reprezentativac Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.

Denver je 2014. godine izabrao Jokića kao 41. pika na draftu i srpski centar je najslabije rangirani igrač sa drafta koji je dobio nagradu za MVP lige.

“Da budem iskren, nisam mislio da ću biti NBA igrač, a ne MVP. Kada sam počeo da igram košarku kod kuće, moj cilj bio je da igram Evroligu, pošto je to bila najbolja liga najbliža mojoj zemlji”, rekao je Jokić.

Jokić je u glasanju dobio ukupno 971 poen, drugi po broju glasova bio je Džoel Embid iz Filadelfije sa 586, a treći je bio Stefen Kari iz Golden Stejta sa 453 poena.

Centar Milvokija Janis Adetokunbo bio je četvrti sa 348 poena, a Kris Pol iz Finiksa dobio je 139 poena, što mu je bilo dovoljno za peto mjesto.

“Ovo je veliko dostignuće, ali uvijek volim da kažem da nisam samo ja zaslužan. Došao sam ovde prije šest godina i sazrijevao sam, organizacija je sazrijevala, stručni štab, saigrači. Nisam ovo mogao sam da postignem. Ovo je individualna nagrada, ali su svi uložili napor”, dodao je 26-godišnji centar iz Sombora.

U šestoj sezoni u NBA ligi Jokić je odigrao sve utakmice – 72 i u prosjeku je postizao 26,4 poena, uz 10,9 skokova, 8,4 asistencija uz 1,32 ukradenih lopti za 34,8 minuta po utakmici.

Šutirao je 56,6 odsto iz igre i 38,8 odsto za tri poena, a 86,8 odsto sa linije za slobodna bacanja.

Jokić je jedini igrač koji je bio starter u svim utakmicama u poslednje dvije sezone. Uključujući plej-of, Jokić je u poslednje dvije sezone odigrao 5.766 minuta.

Predvođen Jokićem Denver je ove sezone ostvario 47 pobjeda i pretrpio 25 poraza i plasirao se u plej-of.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com