Nole “pregazio” Španca, plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa - Volim Podgoricu

Nole “pregazio” Španca, plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković slavio je u trećem kolu Rolan Garosa protiv Alehandra Davidoviča Fokina rezultatom 3:0 (7:6, 7:6,6:2).

Đoković je u protekle dvije runde izbacio Aleksandra Kovačevića i Martona Fučoviča, dok je Španac bio bolji od Artura Filsa i Luka van Eša.

Novak i Fokina su rekete do sada ukrstili tri puta, a Španac je poslednji put slavio u Monte Karlu prošle godine i to u drugom kolu.

Iako je meč završen u tri seta i te kako možemo da kažemo da je smo gledali maraton, s obzirom na to da je trajao tri sata i 36 minuta.

Španac je pobijedio Đokovića u prethodnom međusobnom susretu koji je odigran na šljaci Monte Karla 2022. godine, a ovaj put je pružio fenomenalan otpor.

Davidovič Fokina je igrao fenomenalno, a uz nekoliko šokantnih Novakovih grešaka bio je izuzetno težak protivnik.

Đoković je igrao kvalitetan meč, ali je u prvom setu u samoj završnici napravio tri duple servis greške i tako praktično poklonio protivniku brejk. Srećom, uspio je da se podigne, uzvrati i izjednači na 6:6, zatim da u taj-brejku obezbijedi prednost.

Drama je viđena i u drugom setu, ali i čak šest brejkova. Novak je imao zaostatak, pa prednost dva puta, a u ovom periodu igre Španac je bio taj koji je uspio da se izbori za igranje “13. gema”.

Opet se Đoković bolje snašao, pokazao iskustvo i došao do 2:0, a nakon što je dobio zvižduke posle poslednjeg poena u taj-brejku, burno je reagovao i osvajanje seta proslavio “prema tribinama”, zbog čega su zvižduci nastavljeni i tokom pauze između dva seta kada je fizioterapeut masirao Novaku levu butinu.

I, kao da je sramno ponašanje navijača u Parizu motivisalo srpskog tenisera koji je u trećem setu najlakše slomio otpor rivala.

U četvrtom kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Huana Pabla Variljasa i Huberta Hurkača.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com