NOVAK BRANI TITULU NA ROLAN GAROSU: Ako porazi Nadala, put je otvoren - Volim Podgoricu

NOVAK BRANI TITULU NA ROLAN GAROSU: Ako porazi Nadala, put je otvoren

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković braniće titulu pobjednika Rolan Garosa, svjetskog prvenstva na šljaci, koji danas počinje u Parizu i pokušati da osvoji svoj 21. Grend slem trofej i tako se ponovo izjednači sa najvećim rivalom u karijeri.

Đoković je prvi faviorit turnira, pogotovo nakon sjajne igre u Rimu, gdje je osvojio masters bez izgubljenog seta, a prema očekivanju najveće rivale imaće u Špancima Rafaelu Nadalu (treći favorit) i mlađanom Karlosu Alkarazu, kojeg su kladioničari stavili na drugo mjesto favorita.

Kada izađe na teren Novak će započeti svoju 371. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i nedostajaće mu još samo šest do rekorda Njemice Štefi Graf (377), ali na prvoj poziciji može da ostane samo pod uslovom da osvoji treći Rolan Garos u karijeri.

ĐOKOVIĆ JE IMPERATOR RIMA: Novak slomio Cicipasa, bez izgubljenog seta do prve titule u sezoni

U finalu 5. juna nećemo vidjeti nekog od pomenute trojice tenisera, pošto će morati da ukrste rekete na putu do finala, jer se nalaze sva trojica na istoj strani žrijeba.

Đoković i Nadal bi mogli da se sastanu već u četvrtfinalu, ukoliko do tada rezultati budu očekivani i izdrži stopalo španskog “kralja šljake”.

Nadal da je poptuno zdrav bio bi sasvim sigurno prvi favorit Rolan Garosa, turnira koji je u karijeri osvajao 13. puta, a u karijeri je samo tri puta poražen na pariškoj šljaci, čak dva puta od Đokovića, posljednji put prošle godine kada je nakon toga u finalu pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Zanimljivo da je finale zakazano za 5. jun, a to je datum kada je Đoković osvojio svoj prvi Rolan Garos, 2016. godine pobjedom u finalu protiv Britanca Endija Mareja (3:6, 6:1, 6:2, 6:4).

Rus Danil Medvedev je poražen po povratku na teren u Ženevi, i teško može uraditi nešto više na Rolan Garosu, čak bi i plasman u četvrtfinale za njega bio ogroman rezultat u Parizu, ali bi se moglo desiti da se vrati na prvo mjesto ATP liste, bez obzira na ostvaren rezultat, ukoliko Novak Đoković ne odbrani trofej.

Rolan Garos bi mogao biti ujedno i posljednji novogodišnji Grend slem turnir za ruske tenisere, kojima su britanske vlasti zabranile učešće na Vimbldonu, a molo je vjerovatno da bi takvu dozvolu mogli da dobiju od američkih vlasti i US opena, čak što više realnije je da u Njujork ne putuje ni Đoković, ali je za takve prognoze još prerano…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com