NOVAK DOBIO ULTIMATUM: Ako Đoković ne ispuni ovo ništa ni od Rolan Garosa

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP), poslala je mejl igračima da od sledeće nedelje neće moći u Francusku nevakcinisani.

Ovako je odlučila francuska država u nedelju, u ponedeljak je to objelodanjeno, a sada postoji i vremenski okvir kada kreću restrikcije za nevakcinisane.

Među njima je i najbolji teniser svijeta Novak Đoković koji, ako se ne vakciniše protiv koronavirusa, ne može da brani titulu ni na Rolan Garosu. Novak je iz Australije deportovan zato što se nije vakcinisao, mada se prethodno prijavio za dokument o medicinskom izuzeću, kog u Francuskoj neće biti.

ATP je, kako piše “Tenis Maejdžors”, označio 24. januar kao početni datum obavezne vakcinacije. Krovna organizacija teniskih profesionalaca je svoj mejl naznačila sa “važno”, jer je informaciju o vakcinaciji dobio od Teniskog saveza Francuske.

Prethodna infekcija i prisustvo antitijela za sada nije uslov za medicinsko izuzeće, pa će u Francuskoj i definitivno pravila biti stroža. Doduše, po svemu sudeći, neće se tražiti puna vakcinacija.

“Trenutno je neizvesno da li će igrači moći da se takmiče ako su prethodno preležali virus, moći da se takmiče ako nisu primili bar jednu dozu vakcine. Dalja pojašnjenja tek treba da stignu od Vlade Francuske”, piše ATP u svom pismu.

Francuske vlasti su usvojile “vakcinalnu”, prije nego “zdravstvenu propusnicu”, pa će zbog toga insistirati na zaštiti protiv korone. Podsjećamo, Novak je prošle godine osvojio Rolan Garos pobjedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom u finalu, u pet setova.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com