NOVAK JE U FINALU VIMBLDONA: Đoković jači od Sinera, publike i sudije - Volim Podgoricu

NOVAK JE U FINALU VIMBLDONA: Đoković jači od Sinera, publike i sudije

Najbolji teniser ikada Novak Đoković igraće finale Vimbldona, pošto je danas “počistio” Janika Sinera sa 3:0 u setovima i nastavio sa fenomenalnim partijama na najprestižnijem turniru na svijetu!

Novak je do polufinala upisivao pobjede nad Pedrom Kaćinom, Džordanom Tompsonom, Stenom Vavrnikom, Hubertom Hurkačem i Andrejom Rubljovim, dok je Janik Siner pobjeđivao Huana Martina Serundola, Dijega Švarcmana, Kentana Alija, Danijela Elaija Galana i Romana Safijulina.

Nije bilo lako Novaku Đokoviću, s obzirom da je opšte poznata činjenica da se na Vimbldonu uvijek bori protiv više od jednog protivnika! Osim Sinera, preko puta sebe Novak je danas imao neprijateljski nastrojenu englesku publiku, ali i domaćeg sudiju Ričarda Hejga.

Cijelom svijetu je jasno kao dan bilo da Novak Đoković u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit, i tu ulogu je na kraju i opravdao na najbolji moguću način. Siner je jedino čudom mogao da izađe kao pobjednik iz današnjeg meča, a pored glasne publike, na stranu italijanskog tenisera bio je i domaći sudija koji je sa nekoliko sramnih odluka pokušao da “pogura” Italijana, međutim, mladom asu ni to nije pomoglo.

Motivisano i snažno je Novak krenuo od samog starta, i odmah došao do brejka, poveo sa 2:0, da bi u nastavku osvajao gemove na svoj servis i prvi set iskusno priveo kraju! Trudio se Siner, u par navrata odigrao fenomenalno i svima pokazao da je spreman da u budućnosti napravi velike stvari.

Za sada, ovo je njegov maksimum. Više od ovoga ne može, pogotovo kada preko puta njega stoji najbolji teniser ikada!

Novak je stigao do brejka i u ranoj fazi drugog seta, nije se opuštao, podizao je tempo i upravo je on bio taj koji se pitao za apsolutno sve na terenu!

Kontrolisao je Novak stanje na terenu, diktirao je tempo igre i držao sve u svojim rukama do poslednje sekunde meča! Pokušao je Siner da se vrati u meč, ali mu srpski teniser to nije dozvolio ni u jednom momentu. Svjestan je Italijan da će morati još da grize, a da je za ovakve mečeve još uijvek “zelen”!

Podsjetimo, Nedavno je u Parizu Novak Đoković osvojio 23. Gren slem i tako postao najbolji teniser u istoriji ovog sporta. Do skoro je postojala, ali dileme više nema.

Kada govorimo o tome ko je najuspješniji teniser ikada, samo jedno ime dolazi u obzir – Novak Đoković! Znajući kakav mentalitet gaji u sebi srpski as, jasno je bilo da se Novak neće zadovoljiti sa 23 Gren slem titule, već će sve od sebe dati da u svoju vitrinu smjesti još koji trofej sa najvećih turnira.

I nalazi se na odličnom putu, s ozbzirom da ga do pehara Vimbldona sada dijeli još samo jedan korak, pošto će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Karlos Alkaraz – Danil Medvedev.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com