ORLOVI ODOLJELI ŠAMPIONU EVROPE: Srbija usred Lisabona osvojila bod protiv Portugala! - Volim Podgoricu

ORLOVI ODOLJELI ŠAMPIONU EVROPE: Srbija usred Lisabona osvojila bod protiv Portugala!

Reprezentacija Srbije osvojila je bod protiv Portugala u Lisabonu 1:1 (1:1) u svojoj prvoj utakmici u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Selektor Mladen Krstajić je imao mnogo kadrovskih problema pred meč, ali to se nije vidjelo na terenu, jer su “orlovi” ostavili srce na terenu. Ništa se nije mjenjalo čak ni kada se povrijedio Gaćinović, pa ga je već u 21. minutu zamjenio Radonjić.

I domaćina je zadesio veliki peh, zapravo najveći mogući, jer se posle pola sata povrijedio Kristijano Ronaldo i morao da napusti igru.

Rivali su se borili spuštenih gardova, a Srbija je do vođstva stigla već posle sedam minuta.

Tadić je “izbacio” Gaćinovića u koga se golman Rui Patrisio “zakucao”, pa je poljski arbitar Šimon Marčinjak pokazao na bijelu tačku. Tadić je bio siguran sa 11 metara – 0:1.

Istina je da su Portugalci sve vrijeme imali veći posjed lopte, češće i pretili, ali i “orlovi” su imali nekoliko opasnih kontranapada.

Prvaci Evrope su izjednačili zahvaljujući individualnom kvalitetu u 42. minutu. Danilo je opalio sa više od 20 metara i zario loptu pod prečku inače sigurnog golmana Dmitrovića, koji tada nije mogao ništa da učini.

Jeste ekipa Mladena Krstajića nešto slabije počela drugo poluvrijeme, ali je konsolidovala redove na vrijeme da se frenetično bori i prvenstveno brani i na kraju odbrani.

 

Istina, u 72. minutu sudija Marčinjak je dosudio penal za Portugal posle igranja rukom Antonija Rukavine, domaćini su slavili…

A onda je prvi pomoćnik Pavel Sokolnicki pozvao glavog sudiju, nešto mu šapnuo, pa je Marčinjak preinačio svoju odluku i pokazao da je lopta za Srbiju!

Kako se meč bližio kraju, Portugalci su vršili sve jači pritisak, ali, kao i tri dana ranije protiv Ukrajine na istom mjestu, nisu uspjeli da slome otpor gostiju, pa je šampion “starog kontinenta” ostao na dva boda posle dva meča.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com