PARTIZAN KROZ DRAMU DO PRVOG MJESTA U ABA LIGI: Panter sa bacanja u poslednjoj sekundi presudio Budućnosti - Volim Podgoricu

PARTIZAN KROZ DRAMU DO PRVOG MJESTA U ABA LIGI: Panter sa bacanja u poslednjoj sekundi presudio Budućnosti

Košarkaši Partizana slavili su posle velike drame u Podgorici protiv ekipe Budućnosti 83:82 u poslednjoj utakmici regularnog toka ABA lige.

Od starta meča djelovalo je da će ovo biti lak meč za Partizan. Početkom drugog poluvremena, posle +14 za goste, ništa nije ukazivalo na neizvijestan duel. ipak, Podgoričani su uspjeli da se vrate u meč preko raspoloženih Grina, Kabe i Popovića, a onda i izjednače i povedu. Uslijedilo je nekoliko minuta neizvijesnosti u kojima su se crno-bijeli do kraja bolje snašli i slavili.

Ovom pobjedom, crno-bijeli su obezbjedili prednost domaćeg terena pred plej of.

Podgoričani su na startu poveli 4:0, a onda i 6:2. Ipak, gosti su brzo izjednačili, a onda i poveli posle trojke Ledeja. Do poluvremena, košarkaši Budućnosti nisu koristili svoje šanse, a veliki broj neiskorišćenih šuteva rezultirao je da se gosti odlijepe. Tako, prednost Partizana je u drugoj dionici brzo porasla na +10, za 41:31 na poluvremenu.

U nastavku, Partizan je brzo došao do +14, ali su od tog momenta Podgoričani zaigrali mnogo bolje. Tako, posle nekoliko dobrih odbrana u kojima su naterali rivala na greške, vezali su dobre akcije koje je uglavnom završavao Kaba. Upravo je centar Podgoričana “mučio” svoje čuvare i donio ekipi Budućnosti rezultatski priključak za “samo” -6 i 50:47.

Do kraja četvrtine, Budućnost je nastavila sa dobrom igrom, pa je posle novih +6 Partizana uslijedila nova trojka za 59:56 pred poslednjih 10 minuta.

Do kraja, viđena je velika borba. Na početku dionice, Partizan preko Avramovića sa bacanaj dolazi do +4, ali odmah Grin pogađa trojku za samo -1, i 61:60. Potom, uslijedila je nova trojka Grina za vođstvo Budućnosti 63:62.

Uslijedio je period u kojem se uglavnom igralo koš za koš, a onda je Panter vezao 5 poena i važnu trojku na dva minuta do kraja za 74:70. Posle trojke Ledeja, delovalo je da je meč završen. Novi poeni Budućnosti, a onda i nesportska Ledeja nad Grinom unijeli su novu neizvijesnost u meč. Ipak, Grin promašuje bacanje, a onda koristi napad za 78:79.

Posle tajm-auta trenera Željka Obradovića, uslijedila je dobra akcija u kojoj je Eksum dodao do Lesora koji pogađa. Ipak, to nije bilo sve, jer je potom Grin pogodio uz faul za 82:82. Na samo dvije sekunde do kraja, Partizan je imao napad a Budućnost napravila nesmotreni faul. Potom, Panter je pogodio jedno bacanje što je bilo dovoljno za veliku pobjedu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com