PIKSI JE AUTORITET; KOD NJEGA NEMA SPLAVOVA I LJUBAVNICA: Dejan Savićević o novom selektoru Srbije

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević uvjeren je da će Dragan Stojković Piksi, njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, zavesti red kao novi selektor Srbije!

Savićević je poručio da Piski ima dovoljno autoriteta do ostvari svoj plan, da bi “bez dlake na jeziku” poručio kako su iz njegovog ugla izgledala ranija okupljanja Orlova.

– Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi. On je pravi čovjek da reprezentativcima probudi patriotizam i osjećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji posjeduje, sigurno bi se plasirala na Prvenstvo Evrope. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije – rekao je Savićević i dodao:

– Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i riješi pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava miješanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: „Ovaj mora da igra zbog menadžera.”

O paraleli između Piskija i igrača, Savićević je rekao:

– Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu, i zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button