PIROVA POBJEDA BUDUĆNSOTI: Minus sa Islanda ipak bio prevelik - Volim Podgoricu

PIROVA POBJEDA BUDUĆNSOTI: Minus sa Islanda ipak bio prevelik

Budućnost je pobijedila, ali nije uspjela da nadoknadi dva gola minusa sa Islanda – nakon poraza (2:0) u prvom meču, “plavi” su večeras u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija savladali pod Goricom Breidablik 2:1 i dostojanstveno završili učešće u Evropi.

Imala je Budućnost gol prednosti nakon 45 minuta, strijelac je bio Janković, ali su gosti izjednačili preko Torvaldsona u 51. minutu. Nadu da “plavi” mogu do prolaska vratio je Adžić u 86. minutu, ali do kraja meča Budućnost nije uspjela da nadoknadi minus sa Islanda.

Budućnost je stvorila dovoljno šansi za preokret – Janković je prije vodećeg pogotka bio u prilici, pokušao je i Adžić, a najbolju šansu nije iskoristio Đukanović koji je u finišu prvog dijela izašao sam ispred golmana Antona Einarsona, driblao ga, a onda promašio prazan gol.

Budućnost je bila stegnuta u početku i tek sredinom prvog dijela počela da igra kako se očekuje.

U nastavku su gosti prvi zaprijetili, izjednačili preko Torvaldsona, ali je minut kasnije Petrović imao sjajnu šansu, šutirao je glavom, a njegov udarac odbarnio Einarson.

Nakon gola Torvaldsona gosti su bili bolji, prijetili, pogodili i stativu, a onda kažnjeni za promašaje. U 86. minutu Rudović je sjajno centrirao a Adžić zakucao loptu u mrežu.

Ostalo je poslije toga dovoljno vremena za još jedan gol, igralo se još šest minuta u nadoknadi, ali Budućnost nije pronašla put do trećeg pogotka.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com