Policija spriječila fizički kontakt između Varvara i Vojvoda - Volim Podgoricu

Policija spriječila fizički kontakt između Varvara i Vojvoda

Uprava policije, tačnije regionalni centar bezbjednosti “Zapad“, saopštila je da je spriječila fizički sukob između navijača Budućnosti i Sutjeske.

Oni su saopštili da su tokom pripremnih radnji obezbjeđenja tog događaja obaviješteni od strane organizatora da se na ovoj sportskoj priredbi ne očekuje organizovan dolazak navijačkih grupa.

“Zaštitarska firma angažovana od strane organizatora je po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeđenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba, a na koji su neovlašćeno ušli pripadnici navijačke grupe „Varvari“.Tokom odigravanja utakmice, jedan broj navijača koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba „Budućnost“, „Varvari“, je ušao u dio sale gdje se odigravao sportski događaj sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijačke grupe „Vojvode“. Tom prilikom policijski službenici spriječili su fizički kontakt između ove dvije navijačke grupe”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad“ u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti “Centar“ sa događajem su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

Oni, kako isituču, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju lica koja su učestvovala u ovom događaju, pa i utvrđivanju eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba „Sutjeska“, kao i organizatora u organizaciji obezbjeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com