POPOVIĆ NAKON PORAZA: Nisam zadovoljna, ne možemo sve povezati za jedan mjesec - Volim Podgoricu

POPOVIĆ NAKON PORAZA: Nisam zadovoljna, ne možemo sve povezati za jedan mjesec

Drugim vezanim porazom na startu takmičenja u Ligi šampiona, rukometašice Budućnost Bemaksa su sebi zatvorile vrata nokaut runde.

Teško je vjerovati da se, kada su izgubile od Podravke i Borusije Dortmund (29:34), plavo-bijele mogu nadati pobjedama nad jačim rivalima.

“Nisam zadovoljna izdanjem u odbrani, ponovo smo primile veliki broj lakih golova. Borusija sjajno trči, to smo znali i nakon duela iz prošle sezone, jer smo u „Bemaks areni”  primile 18 lakih golova, ali smo tada uspjeli da dođemo do dva boda. Pokušali smo sa izmjenama u odbrani, igrali smo 6-0 i 5-1, nastojali da budemo agresivniji i protivnika natjeramo na grešku, ali nijesmo uspijevali, jer je Borusija lako dolazila do šansi. Postigli smo 29 golova i to je dobar segment igre, mogli smo da damo i više od 30 da nije bilo nekih promašenih zicera, ali to nije poenta. Ključna je odbrana i vraćanje u odbranu, to je segment na kojem moramo da radimo, kako bi bile bolje u narednim mečevima” prenio je zvanični sajt ŽRK Budućnost izjavu Bojane Popović nakon poraza od Njemica.

Poslije dva poraza u duelima protiv direktnih konkurenata za šesto mjesto u grupi, „plave” će protiv znatno jačih rivala morati da jure pozitivne rezultate.

“Nismo mogli da postavljamo ciljeve prije početka sezone, jer imamo mlad tim koji nije imao vremena da se upozna, niti je bilo prilike da steknem sliku o tome koliko može koja igračica. Naša želja je bila da budemo na maksimalnom nivou u prva dva meča i pokušamo da iznenadimo protivnike. Nismo uspjeli, ali nastavićemo da se borimo i gradimo igru. Sigurna sam da imamo potencijal, ali potrebno je vrijeme i strpljenje da dođemo do nivoa kada će se znati ko šta radi i koliko možemo da očekujemo od svih igračica. Nemoguće je sve povezati za mjesec, naročito ne mlade igračice”, kaže Popović.

U prva dva meča sa potpuno izmijenjenim i podmlađenim sastavom, odskočile su Valerija Maslova i Tatjana Brnović.

“Maslova odrađuje dobar posao u oba pravca, iako u napadu može i bolje, na tome ćemo raditi. Ona je na pravom putu da postane vrhunski igrač. Brnović je igračica koja uvijek vuče ekipu naprijed i maksimalno odrađuje svoj posao. Ostale djevojke moramo da povučemo, kako bi bile skoncentrisane tokom svih 60 minuta i kako bi dale veći doprinos igri tima”,dodala Popović.

Nakon što je zbog povrede propustila premijerni meč u Koprivnici protiv Podravke, lijevi bek Ilda Kepić debitovala je u dresu Budućnosti Bemaks u Ligi šampiona.

Postigla je pet golova iz sedmerca.

” Izgubile smo meč zbog izdanja u odbrani. Pokušavale smo da odbranom poremetimo protivnika, nismo uspjele u tome, jer smo primile mnogo lakih golova”, kazala je Kepić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com