POVUKAO SE ROMAN ABRAMOVIČ: Promjene u Čelsiju zbog rata u Ukrajini - Volim Podgoricu

POVUKAO SE ROMAN ABRAMOVIČ: Promjene u Čelsiju zbog rata u Ukrajini

Roman Abramovič je saopštio da se povukao sa svoje uloge aktivnog vlasnika Čelsija, prenijevši kontrolu nad klubom na povjerenike Fondacije Čelsi.

Ruski milijarder je bio pod sve većim pritiskom zbog navodnih veza sa predsjednikom njegove domovine Vladimirom Putinom, nakon vojne invazije na Ukrajinu. Iako nije zvanično podnio ostavku niti najavio namjeru da proda klub, Abramovič je potvrdio da više neće kontrolisati stvari na Stamford Bridžu.

„Tokom mog skoro 20-godišnjeg vlasništva nad Čelsijem, uvijek sam gledao na svoju ulogu čuvara kluba, čiji je posao da obezbijedi da budemo uspješni koliko možemo danas, kao i da gradimo za budućnost, dok takođe igra pozitivnu ulogu u našim zajednicama“, napisao je on u izjavi.

„Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba u srcu. Ostajem posvećen ovim vrijednostima. Zato danas povjerenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije dajem upravljanje i brigu o Čelsiju. „Vjerujem da su trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com