PRLAINOVIĆ O POLITIČKIM ELITAMA: Političari nesposobnjakovići koji nemaju šta da ponude, pa narodu nude nacionalizam - Volim Podgoricu

PRLAINOVIĆ O POLITIČKIM ELITAMA: Političari nesposobnjakovići koji nemaju šta da ponude, pa narodu nude nacionalizam

Srpski reprezentativac Andrija Prlainović rekao je da svaki put uživa u derbijima protiv Hrvatske na najvećim takmičenjima i da su te utakmice prava sportska priča i najbolje što vaterpolo može da ponudi.

Prlainović, kao i nekolicina standarnih reprezentativaca Srbije, propustio je Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i odluku selektora Dejana Savića objasnio kao dobru kako bi igrači koji su budućnost srpskog vaterpola dobili šansu.

“Srbija i Hrvatska su u posljednjih desetak godina odigrale nekoliko epskih utakmica. Pored utakmice u Budimpešti bilo ih je još nekoliko zaista čudesnih, poput ove posljednje u Beogradu u finalu Svjetske lige. Svaka utakmica s Hrvatskom je priča za sebe, u njima uživamo svi, igrači i publika u Srbiji, Hrvatskoj i širom svijeta. Dueli te dvije reprezentacije su nešto najbolje što današnji vaterpolo nudi”, rekao je Prlainović za hrvatski portal Indeks.

Posebno je naglasio da su igrači i stručni štab selekcija Srbije i Hrvatske u prijateljskim odnosima.

“Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, vjerujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo”, rekao je on.

Prlainović ističe i da je jedini interes igrača samo sport i zato je ponosan na veliko sportsko rivalstvo sa Hrvatskom.

“Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno da obavljaju ono što bi trebalo da rade, zbog čega su izabrani i postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno. Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima u svijetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati”, zaključio je Prlainović.

Agencije

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com