SP U SKIJANJU: Naša Ivana Bulatović direktno u finale!

Crnu Goru će u slalomu i veleslalomu na Svjetskom prvenstvu predstavljati Bojan Kosić, Tarik Hadžić i Ivana Bulatović. Sa skijašima u Biver Kriku biće i direktor tima Rajko Kosić.

Biver Krik će od sjutra do 15. februara biti domaćin Svjetskog skijaškog prvenstva u alpskim disciplinama, na kojem će učestvovati i crnogorska delegacija.

Bulatović će se direktno takmičiti u finalu veleslaloma i slaloma, dok će Kosić i Hadžić morati da prođu kvalifikacije za oba finala u tehničkim disciplinama. Plasman u finale slaloma i veleslaloma skijaša izboriće 25 najboljih iz kvalifikacija.

Bolje plasirani crnogorski takmičar naći će se u finalu, iako ne prođe kvalifikacije, na osnovu pravila Svjetske skijaške federacije koje 25 takmičara iz država koje nemaju predstavnika u finalnoj trci omogućava plasman na osnovu FIS rejtinga iako ga nijesu izborili u kvalifikacijama.

Kosiću će to biti peto, a Hadžiću i Bulatović drugo SP. Crnogorska delegacija 7. februara putuje za Biver Krik. Prvi nastup, crnogorski alpski tim imaće u četvrtak 12. februara, kad su na programu ženski veleslalom i kvalifikacije za muški veleslalom, koji će biti vožen dan kasnije.

Slalom skijašica i kvalifikacije skijaša na program su 14. februara.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button