Srbija porazila crnogorske košarkaše, ipak viđena igra koja uliva nadu! - Volim Podgoricu

Srbija porazila crnogorske košarkaše, ipak viđena igra koja uliva nadu!

“Trofej Beograda” zatvoren je večeras, porazom naše selekcije od favorizovanog domaćina, ekipe Srbije.

Crna Gora je izašla na parket u sastavu Rajs, Radončić, Nikolić, Đurišić i Vučević. Odlična prva četvrtina naše selekcije sa vidno raspoloženim šuterima unijela je dozu samopouzdanja u igru Crne Gore. Trojke su pogađali redom Rajs, dva puta Đurišić, zatim popularni “Vranjoza”, da bi odličnu prvu četvrtinu krunisao Ivanović pogotkom sa 9 metara za vođstvo od 19:24 na kraju tog perioda.

Ipak, Srbi su “stisnuli” u odbrani u drugoj četvrtini. Serija od 10:0 sredinom drugog perioda dovela je komšije u vođstvo koje je, od tog trenutka, do kraja ostalo na strani domaćina. Zahvaljujući sjajnim rolama Bogdanovića i Milosavljevića, Srbija odlazi na poluvrijeme sa 46:37.

Crna Gora je u nekoliko navrata prilazila, prijetila, smanjivala razliku i na -3 nakon trojke Bojana Dubljevića, međutim nije se moglo do trijumfa protiv ove Srbije. Rezultat na kraju nije realan odraz stanja na parketu, naši momci su pružili bolju partiju nego što to semafor pokazuje, a na njemu je pisalo 82:71.

Meč je obilježilo dosta oscilacija na obije strane, ali i veliki broj atrakitvnih poteza. Bogdan Bogdanović bio je nezaustavljiv, ubjedljivi MVP turnira je kontrolisao igru Srbije u odsustvu kapitena Teodosića i meč završio sa 25 poena i 5 asistencija. Pratio ga je Birčević sa 15 koševa.

U našim redovima, Dubljević najefikasniji sa 13, dok su Vučević i Đurišić dodali po 10.

Crna Gora je turinir završila sa dva poraza, na 3. mjestu, iza Srbije i Grčke.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com