Švedska pobijedila Mađarsku, “lavice” bliže četvrtfinalu - Volim Podgoricu

Švedska pobijedila Mađarsku, “lavice” bliže četvrtfinalu

Švedska je učinila uslugu Crnoj Gori – pobjedom Geteborgu protiv Mađarske 26:22 (10:11) ostvarila je i drugu pobjedu u glavnoj rundi, ukupno petu na šampionatu i izborila plasman u četvrtfinale. Protiv Crne Gore će selekciji “tri krune” koja je i dalje maksimalna i bod biti dovoljan za prvo mjesto.

Imala je Mađarska tri gola prednosti u prvom poluvremenu (11:8), na odmor otišla minimalnom prenošću, da bi u nastavku Švedska na krilima navijača bila mnogo bolja i zasluženo slavila. Ema Lindkvist i Jamina Roberts sa po sedam golova predvodile su Švedsku do trijumfa.

Lavice “pregazile” Senegal

Dakle, pred posljednje kolo u grupi 1, Crna Gora zna računicu. Ako Mađarska slavi protiv Hrvatske a imaće motiv jer bi joj treće mjesto donijelo izvjesno je olimpijske kvalifikacije, Crna Gora bi se zajedno sa Švedskom plasirala u četvrtfinale. U suprotnom, ako Hrvatice trijumfuju izabranicama Bojane Popović biće potrebna pobjeda nad selekcijom “tri krune”.

A potencijalni rivali u četvrtfinalu su već poznati – Danska i Njemačka su kolo prije kraja u grupi 3 čekirale karte za završnicu pobjedama nad Poljskom, odnosno Srbijom i polsedwem kolu u direktnom dvoboju odlučivaće o prvom mjestu. Njemicama je dovoljan i bod.

Rezultati 2. kola – grupa 1: Senegal – Crna Gora 21:29, Hrvatska – Kamerun 24:15, Švedska – Mađarska 26:22. Tabela: Švedska 8, Crna Gora 6, Hrvatska 5, Mađarska 4, Senegal 1, Kamerun 0. Grupa 3: Rumunija – Japan 32:28, Srbija – Njemačka 21:31, Poljska – Danska 22:32. Tabela: Njemačka 8, Danska 6, Rumunija 4, Poljska 4, Japan 2, Srbija 0.

 

(dan.co.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com