DOMINACIJA: Đoković savladao Congu za titulu u Šangaju! - Volim Podgoricu

DOMINACIJA: Đoković savladao Congu za titulu u Šangaju!

Srpski teniser Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u finalu Mastersa u Šangaju i bez većih problema savladao je Žo-Vilfreda Congu sa 6:2, 6:4.

Đoković se prošetao u Šangaju. Srpski teniser bio je ubjedljiv od početka do kraja turnira, jedino je Tomić uspio da ga namuči u prvom setu u četvrtfinalu.

U finalu, dominacija Đokovića, koji je stigao do 25. Masters titule, pa je prestigao Rodžera Federera i došao na dvije titule od Nadala.

U prvom setu Đoković je razbio Congu. Francuski teniser uspio je da osvoji samo jedan gem na svoj servis, a do jedinog brejka došao je kada je Đoković napravio tri greške u četvrtom gemu.

U drugom setu Conga se držao zahvaljujući servisu. Đoković je briljirao na svoj servis, lako je osvajao poene i samo se čekalo kada će doći do brejka.

Francuz je uspio da sačuva nekolike brejk šanse, ali ne i treću u devetom gemu, kada je napravio duplu servis grešku.

Đoković je potvrdio dominaciju u Kini, pošto je prošle nedjelje osvojio titulu u Pekingu. Takođe, Novak je postao rekorder u Šangaju, jer je došao do treće titule.

TOK MEČA:

6:4 – Đoković je lako potvrdio brejk i ubjedljivo došao do titule u Šangaju!

5:4 – BREJK – Đoković je konačno slomio otpor protivnika. Srpski teniser je prvo prokockao dvije brejk lopte, a zatim je Conga pomogao Đokoviću kod treće, pošto je napravio duplu servis grešku. Novak servira za titulu!

4:4 – Conga je došao do prvog poena na Đokovićev servis u drugom setu, ali više od toga nije mogao.

3:4 – Conga je poveo 40:0, a onda je uspio Đoković da izjednači, ali Francuz je ostao koncentrisan i sa dva sjajna poena osvojio je gem.

3:3 – Opet bez izgubljenog poena Đoković osvaja gem na svoj servis. Ipak, za razliku od prvog seta, odlično na svoj servis igra i Conga.

2:3 – Ne da se Conga u drugom setu. Francuz je spasao dvije brejk lopte, prvu odličnim servisom, a drugu sjajnim forhendom. Nakon toga su uslijedila nova dva odlična servisa, pa Francuz ponovo ima minimalnu prednost.

2:2 – Đoković ponovo bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja. Sigurna igra srpskog tenisera, koji ipak za sada ne uspjeva da dođe do brejka.

1:2 – Conga je odličnim servisima došao do novog gema u drugom setu. Đoković je imao brejk loptu, ali servis je spasao Francuza.

1:1 – Brzo i lako, bez izgubljenog poena, Đoković je došao do prvog gema u drugom setu.

0:1 – Conga je uspješno otvorio drugi set. Mora Francuz mnogo agresivnije da igra, kako bi osvojio poen protiv Đokovića, koji se sjajno kreće.

6:2 – SET – Bez problema Đoković je osvojio osmi gem u prvom setu. Srpski teniser je rutinski osvojio prvi set i djeluje da će finale biti brzo završeno.

5:2 – Konačno je Conga osvojio gem na svoj servis. Francuz je spasao četiri set lopte i tako ostao u igri.

5:1 – Đoković je potvrdio novi brejk i nalazi se na korak od osvajanja prvog seta. Dominacija srpskog tenisera.

4:1 – BREJK – Sjajna igra Đokovića, koji je brzo zaboravio prethodni gem i opet nadmoćno došao do novog brejka, bez izgubljenog poena.

3:1 – BREJK – Conga dolazi do prvog gema. Đoković je loše odigrao u četvrtom gemu, napravio je tri greške, što je Francuz znao da iskoristi.

3:0 – BREJK – Đoković je napravio novi brejk. Conga je u velikim problemima, opet je Francuz kod 30:30 napravio dvije neiznuđene greške, ali jednostavno ne može da parira Đokoviću, koji i danas igra fantastično.

2:0 – Bez problema i bez izgubljenog poena Đoković je potvrdio brejk. Moćno djeluje Đoković na startu meča, čini se da će ovo biti još jedna rutinska pobjeda srpskog tenisera.

1:0 – BREJK – Đoković je odmah došao do brejka. Srpski teniser je odlično riternirao, Conga je kod 30:30 napravio dvije greške i odmah na startu izgubio servis.

Đoković je apsolutni favorit u finalu, a s obzirom na to u kakvoj je formi sve osim pobjede srpskog tenisera bila bi velika senzacija.

Meč počinje u 10 sati i 30 minuta, a u međusobnim duelima znatno je uspješniji Đoković – 13:6.

Ipak, u njihovom posljednjem duelu bio je uspješniji Francuz.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com