BRGULJAN ZA VOP: Grupa na OI nam je izuzetno jaka, nadam se četvrtfinalu (FOTO) - Volim Podgoricu

BRGULJAN ZA VOP: Grupa na OI nam je izuzetno jaka, nadam se četvrtfinalu (FOTO)

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na odlučujućem kvalifikacionom turniru u Roterdamu, prije nepunih sedam dana sa sedam pobjeda na sedam utakmica, osvojila je prvo mjesto i plasirala se na najveće sportsko takmičenje – Olimpijske igre koje će se ove godine održati u Tokiju.

Kapiten naše reprezentacije Draško Brguljan, za portal Volim Podgoricu VOP, podijelio je utiske nakon osvojenog turnira, kao i šta očekuje od Olimpijskih igara.

Na početku razgovora za VOP, Draško je kazao da nisu očekivali da će osvojiti u Roterdamu prvo mjesto.

“Iskreno, nismo očekivali to prvo mjesto, iako smo pred same kvalifikacije bili u toj grupi favorita za jedno od ta tri mjesta, međutim nismo sigurno očekivali da ćemo biti prvi, naročito kad se iskristalisalo kakav sastav ide tamo i to dosta podmlađen, tako da jedno prijatno iznenađenje smo napravili uz jednu izuzetno dobru igru i zasluženo smo osvojili to prvo mjesto”, kazao je naš kapiten.

MOK je istakao da bi bilo poželjno da se svi učesnici Olimpijskih igara vakcinišu, ali da to nije obavezno. 

Brguljan je kazao da o vakcinama zna iz medija.

“O vakcinama isto toliko znamo koliko i ljudi iz medija.Takođe i tu informaciju  iz medija smo i saznali, a niko nije ništa zvanično poslao, tako da se i dalje ništa ne zna, ali vidjećemo. Trebalo bi sljedećih mjesec dana da se donese ta odluka o vakcinama i šta će biti  sa tim vakcinacijama.”, kazao je Draško i otkrio šta misli o vakcinama:

“Treba posebnu pažnju obratiti na to sve, i dalje se ne zna šta je ta vakcina, kakva je i kako djeluje, tako da sigurno će to naš stručni štab i ljekarski tim dobro izanalizirati i donijeti najbolju moguću odluku”, rekao je Brguljan.

Već su i napravljene grupe sa po šest reprezentacija koje učestvuju na Olimpijadi. Pitali smo ga da šta misli o grupi u kojoj su, pred Crne Gore, i Srbija, Hrvatska, Australija, Kazahstan i Španija.

“Jedna izuzetno teška grupa, ova druga je malo lakša, nismo bili u situaciji da nešto biramo, a žrijeb je bio takav. Spojili su nas sa izuzetno jakim reprezentacijama, reprezentacijama koje dosta dobro poznajemo, tako da sa Srbijom i Hrvatskom smo često igrali. Sa Hrtvatskom smo često sparingovali u poslednjih godinu dana i tri puta te bitne utakmice dobijali. Sa Srbijom smo takođe dosta sparingovali i poznajemo se dobro, to je slična škola vaterpola, tako da te dvije ekipe dobro poznajemo. Španija je finalista zadnja tri velika takmičenja, jedna odlična ekipa, jedna odlična generacija. Izuzetno dobar i brz vaterpolo igraju. Te tri utakmice će nam biti izuzetno teške. “, istako je Brguljan, a osvrnuo se i na reprezentacije Kazahstana i Australije.

“Što se tiče Kazahstana, on je tu autsajder u grupi, ali naravno ekipa koja se nikako ne smije podcijeniti. Ipak su oni nekih ranijih godina bili puno puta prvaci Azije, tako da se mora obratiti pažnja, ali  ukoliko se uđe ozbiljno u taj meč, ne bi trebalo da predstavlja problem. Imamo i tu Australiju, sa kojom igramo prvu utakmicu i koja je jako bitna za nas, jer znamo da smo izgubili od njih i ispali sa Svjetskog prvenstva u Gunandžuu, tako da tu utakmicu moramo dobro da spremimo, jer je prva i već bismo onda dosta toga odradili u cilju plasmana  u četvrtfinale. Protiv njih ćemo sigurno gledati da se odmah na početku zabilježi ta pobjeda koja će biti izuzetno teška, jer oni gaje jedan specifičan stil vaterpola. Izuzetno su dobra ekipa, imaju trenera Fatovića koji je jedan izuzetan stručnjak, a zna se dobro kakva su oni plivačka nacija, tako da biće izuzetno teško sa njima igrati. Ova naša grupa je dosta komplikovana, ali ja se nadam da uz jednu dobru igru možemo proći, a kasnije je sve moguće”, rekao je Draško.

Za kraj smo ga pitali šta očekuje od Olimpijskih igara, Brguljan je kazao da su mu očkevanja da prođu grupu, koja je izuzetno teška.

“Ja očekujem da prođemo grupu, pa ko god da dođe u ukrštanju biće teško, ali to mora da nam bude primarni cilj, i  svi smo svjesni da mora da se prođe grupa i poslije ćemo vidjeti, jer ko god da dođe u tim ukrštanjima biće izuzetno jak i jedna od velesila, tako da nadam se prolazu, a onda od četvrtfinala slijede svi ti jaki mečevi”, zaključio je Brguljan za VOP.

Anđela Dragnić

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com