Meč dvije reprezentacije značajan događaj za Podgoricu - Volim Podgoricu

Meč dvije reprezentacije značajan događaj za Podgoricu

“Glavni grad Podgorica je stvorio infrastrukturne pretpostavke da se svjetska i evropska prvenstva u vaterpolu organizuju u našem gradu. Na taj način je omogućeno da dvije izuzetne svjestke reprezentacije, Crna Gora i Srbija, odigraju utakmicu u Podgorici, što je veliki događaj za naš grad i građane, istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa delegacijama vaterpolo saveza Srbije i Crne Gore.

Natkrivanjem vaterpolo bazena obezbijeđeni su svi neophodni uslovi za razvoj jednog od  najtrofejnijih crnogorskih sportova – vaterpola i plivačkih sportova. Gradonačelnik Podgorice je istakao će organizacija domaćih i međunarodnih vaterpolo i plivačkih takmičenja, doprinijeti promociji i afirmaciji potencijala našeg glavnog grada i države Crne Gore.

Podgorica je već prepoznata kao grad fudbala, košarke, rukometa, a ovim projektom je omogućeno da se na svjetskoj mapi pozicionira i kao grad vaterpola, rekao je gradonačelnik Stijepović. On je sagovornike upoznao i sa projektom koji Glavni grad realizije sa Košarkaškim savezom, a riječ je o izgradnji multifunkcionalne sale Morača, gdje je takođe predviđen još jedan, montažno-demontažni bazen.

“Radi se izgradnji sale za dvoranske sportove poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova, uz montažno-demontažni bazen, čime ćemo zaokružiti infrastrukrne pretpostavke za razvoj većine sprotova”, istakao je gradonačelnik Podgorice.

Predsjednik Vaterpolo Saveza Crne Gore Dejan Bajić je izrazio zahvalnost Glavnom gradu na realizaciji ovog projekta kao i na podršci aktivnostima koje su se odvijale na otvorenim bazenima. “Ovo je doprinos Grada kako bi se omugućilo nekim novim asovima da se iznjedre”, istakao je Bajić. On je podsjetio da za utakmicu vlada veliko interesovanje i da se očekuje pravi sportski spektakl.

Milan Krstić, predsjednik Skupštine Vaterpolo Saveza Srbije je čestitao Podgorici i njenim građanima na realizaciji ovog projekta kojim glavni grad dobija zatvoreni bazen gdje će mlade generacije biti u prilici da čitave godine treniraju i razvijaju svoj talenat.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com