VUKOVIĆ: Rekla sam sebi – Ovo je tvoje i ovo je trenutak - Volim Podgoricu

VUKOVIĆ: Rekla sam sebi – Ovo je tvoje i ovo je trenutak

Marija Vuković nije spavala sinoć, slavila je najveći uspjeh u karijeri i jedan od najvećih trenutaka u istoriji crnogorskog sporta.

Osvojila je srebrnu evropsku medalju u atletici, u skoku uvis, disciplini u kojoj je prije 12 godina, kao juniorka, osvojila svijet.

Čekala je, vjerovala, borila se, padala i dizala se, da bi napokon ispunila snove od kojih nikada nije odustajala.

Nije spavala, jer nije mogla, od sreće i uzbuđenja, ali i zbog ranog odlaska iz Minhena. Već oko osam sati bila je na aerodromu, čekajući let za Atinu.

Za Sportfem je kratko prokomentarisala veličanstvenu noć i rezultat za pamćenje.

“Vjerovala sam i očekivala sam. Rekla sam sebi: Ovo je tvoje i ovo je trenutak. Sve kockice su se poklopile. Presrećna sam”, kazala je Marija.

Iza nje je dug put – od supertalentovane djevojke do takmičarke koja nije uspjevala da iskaže sav svoj potencijal i talenat.

Od prošle godine se sve promijenilo – plasman na Olimpijske igre, toliko dugo čekan, pa plasman u finale Igara, zvanje najbolje sportistkinje Crne Gore, zatim i četvrto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, nastupi na mitinzima Dijamantske lige.

I sada – velika medalja.

“Sve ove godine muke, sve suze koja sam prolila, svi ružni komentari, mijenjaje gradova, država i trenera – sve je stalo u ovu medalju. Teška je, vjerujte, tonu”, dodaje Marija.

Noć u Minhenu će pamtiti zauvijek…

“Atmosfera je bila nevjerovatna, publika fantastična, uživala sam u svakom trenutku. Još ne znam sanjam li”, kazala je Marija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com