ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO JUGOSLAVIJU: Reprezentativac silovao 15-godišnju djevojčicu koja je došla da uradi intervju za školski list - Volim Podgoricu

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO JUGOSLAVIJU: Reprezentativac silovao 15-godišnju djevojčicu koja je došla da uradi intervju za školski list

Fudbalski svijet uzdrmala je priča o ozbiljnim seksualnim zločinima koje je počinio fudbaler Mančester sitija Benžamen Mendi.

Mendija je čak 13 djevojakatužilo da ih je silovao. Navodno, aktuelni šampion svijeta sa Francuskom je u svoj vili imao sobu za silovanje u kojoj je činio jezive zločine.

Nažalost, Mendi nije jedini sportista i svjetski šampion koji je optužen za silovanje. Lista je dugačka, a na njoj se nalazi i jedan bivši reprezentativac Jugoslavije. Riječ je o Nikoli Bulatoviću, članu čuvene zlatne generacije naše košarkaške reprezentacije.

Bulatović je u maju 1998. godine silovao 15-godišnju učenicu gimnazije koja je došla u njegov stan kako bi sa poznatim košarkašem uradila intervju za školski list. Za ovaj stravičan zločin prvi put je osuđen u decembru 1998. godine, samo par mjeseci nakon što je sa reprezentacijom Jugoslavije postao šampion Svijeta.

Najprije je osuđen na tri godine zatvora, ali sud je nakon žalbe poništio odluku. Slučaj se razvlačio po sudovima godinama. Suđeno mu je 2003. na istom sudu, ali tada nije bilo dovoljno argumenata za optužbu, pa je ostao na slobodi. Tri godine kasnije slučaj je stigao do Vrhovnog suda u Beogradu i Bulatović je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

Bulatović je na suđenju negirao krivicu i tvrdio je da je do seksualnog odnosa došlo uz djevojčin pristanak.

“Sa ove distance sve sam shvatio kao jednu gorku životnu etapu, po meni nepravednu. Ja imam svoju istinu i ona čuči duboko u meni” rekao je nakon izlaska iz zatvora u jednom intervjuu Bulatović.

Nakon konačne presude, košarkaš je pobjegao iz zemlje. Interpol je 2009. godine izdao međunarodnu potjernicu za košarkašem, koji je uhapšen tek 2011. godine u Dominikanskoj republici.

Izrečena mu je petogodišnja zatvorska kazna, a izašao je na slobodu posle četiri godine. U zatvoru u Spužu je proveo četiri godine i 15 dana, a od 28. novembra 2015. je na slobodi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com