ŽRIJEB ZA MUNDIJAL: Srbija na Brazil, Hrvatska na Argentinu!

Fudbaleri Srbije igraće u grupe E na Mundijalu u Rusiji sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kostarike, dok će Hrvatska biti u grupi D sa Argentinom, Islandom i Nigerijom, odlučeno je žrijebom u Moskvi.

Svjetsko prvenstvo, dvadesetprvo po redu, na programu je od 14. juna do 15. jula naredne godine, na 12 stadiona u 11 gradova širom Rusije.

ŽRIJEB:

GRUPA A: Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj.

GRUPA B: Portugal, Španija, Maroko, Iran.

GRUPA C: Francuska, Australija, Peru, Danska.

GRUPA D: Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija.

GRUPA E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija.

GRUPA F: Njemačka, Meksiko, Švedska, J. Koreja.

GRUPA G: Belgija, Panama, Tunis, Engleska.

GRUPA H: Poljska, Senegal, Kolumbija, Japan.

Uvaženim gostima iz cijelog svijeta obratio se i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“Pričao sam sa mnogim fudbalerima čije reprezentacije učestvuju na Mundijalu i svi su mnogo srećni što će se Svjetsko prvenstvo održati baš u Rusiji. Nadam se da će Mundijal biti najbolja moguća promocija za fudbal, ali i sport među mladima. Oni koji najviše pokažu treba da budu među najboljima na svijetu. Želim svima puno sreće i sportskog uspjeha i nadam se da će predstojeći Mundijal biti među najboljima ikad organizovanim”, rekao je između ostalog Putin.

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino zahvalio se organizatorima i željno iščekuje žrijeb.

“Hvala narodu u Rusiji koji je tokom prethodnih sedam godina radio veoma naporno i zbog njih se sada nalazimo korak bliže šampionatu. Takođe, hvala svim 11 gradova domaćina na fantastičnom poslu koji rade. Ova scena pripada fudbalskim legendama. Uživajte u žrijebu i svemu što slijedi”, istakao je Infantino.

Zlatnu boginju, odnosno pehar namijenjen osvajaču Sjvetskog prvenstva, u studio je unio najbolji strijelac Mundijala svih vremena Miroslav Klose.

(Antena M)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button