Provjerite da li vas voli svekrva - Volim Podgoricu

Provjerite da li vas voli svekrva

Svekrve su često etiketirane kao nametljive i zahtijevne, a snahe kao površne, nevješte, nesposobne. Ipak koliko god loše zvučalo i koliko god različitih mišljenja na ovu temu imali, moramo da se složimo da ima i lijepih primjera koji dokazuju da i najkompleksniji odnos uz obostrani trud može da uspije. Iako su sve snahe vjerovatno prošle razne testove kojih nisu ni bile svjesne, neki znakovi odobravanja pokazuju da su uspjele u teškom zadatku – da zadive svekra i svekrvu.

Vrlo je jednostavno vidjeti da li im se sviđate ili ne. Evo nekih znakova koji otkrivaju njihove simpatije.

1. Žele vas blizu sebe

Pravila pristojnosti nalažu da vas uljudno pozdrave i popričaju s vama kada dođete u posjetu, ali ako vas redovno pozivaju i još žele da komuniciraju s vama, na dobrom ste putu. Ukoliko mama vašeg partnera želi da vas nauči novom receptu, a tata vas zove da s njim pogledate nešto na televiziji, vjerovatno im je prijatno s vama u društvu i žele vas pored sebe.

2. Dobijate poklone

Ukoliko se sjete vašeg rođendana i za praznike vas obraduju nekom lijepom sitnicom, koja još pritom otkriva da su se potrudili i potražili ono što volite, to je definitivno dobar znak da ste ih osvojili.

3. Uvijek ste pozvani

Kada njegova tetka ili ujak slave rođendan, njegova mama vas uvek obavijesti i želi da dođete na zabavu. Očigledno joj se sviđate i želi da vas predstavi ostatku porodice. Još ako vas uhvati pod ruku smeškajući se, sasvim sigurno odobrava izbor svog sina i želi da se vama pohvali.

4. Govore lijepe stvari o vama kada niste prisutni

Ukoliko vam dečko ili neko od ostatka porodice kaže da njegovi mama i tata uvijek pričaju samo najbolje o vama, to je sigurno čvrst dokaz da im se sviđate. Govoriti lijepo o nekome koga nema je sigurno znak prihvatanja i odobravanja.

5. Uključili su vas i pričaju pred vama i neke svoje tajne

Osjećate se uključeno u njihov porodični život. Podijelili su s vama poneku porodičnu tajnu i još pričaju o vašoj zajedničkoj budućnosti s njihovim sinom. Ovo bi svakako trebalo da vam laska. Dokazuje da vas prihvataju, shvataju ozbiljno i odobravaju.

6. Na vašoj su strani

Toliko ste im se svidjeli i ne žele da vas izgube, pa se i te kako trude da njihov miljenik pravilno postupi. Ukoliko vas čuju da se svađate i nakon toga se zauzmu za vas, vjerujte da su vas potpuno prihvatili i žele da vaša veza uspije.

7. Pišu vam poruke i zovu vas

Njegova mama vas ponekad nazove bez očiglednog razloga, samo kako bi s vama malo popričala. Sjeti vas se i pošalje vam poruku čak i kada nije neka godišnjica ili važan datum. Samo da vam kaže kako je naišla na sniženje ili novi frizerski salon. Ako se ovo događa, definitivno u njoj imate saveznika.

Ali, bez obzira na ove lijepe ili neke druge manje lijepe znakove, kada njegovi roditelji vide koliko volite i cijenite njihovog sina svakako bi trebalo da vas prihvate i uvaže. Važi i obrnuto, naravno.

(Stil)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com