Pucnjava u Danskoj je teroristički napad - Volim Podgoricu

Pucnjava u Danskoj je teroristički napad

Današnja pucnjava u glavnom danskom gradu Kopenhagenu u kojoj je jedna osoba ubijena, a tri policajca ranjena, najverovatnije je bila teroristički napad, saopštila je večeras bezbjednosna služba Danske.

Okolnosti u vezi sa pucnjavom “nagovještvaju da govorimo o terorističkom napadu”, navodi se u saopštenju.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad.

Dva maskirana napadača odjevena u crno otvorila su danas popodne paljbu iz automatskog oružja na kafe Kulturnog centra “Krutonden”, gdje su u debati učestvovali švedski karikaturista Lars Vilks i ambasador Francuske u Danskoj, Fransoa Zimre, koji nijesu povrijeđeni u napadu.

Predstavnik Policije Kopenhagena potvrdio je da je jedan civil ubijen, dok su trojica policajaca ranjena.

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus osudio je večeras “teroristički napad” u Kopenhagenu.

“Izveden je teroristički napad na javni skup u Kopenhagenu na kojem je prisustvovao francuski ambasador u Danskoj. Žestoko osuđujem taj napad. Francuska podržava danske vlasti i narod u borbi protiv terorizma”, rekao je Fabijus.

Francuski predsjednik Fransoa Oland izrazio je solidarnost danskoj premijerki Hele Torning-Šmit. Oland je rekao da će ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev da otputuje u Kopenhagen u najkraćem roku.

Francuski ambasador u Kopenhagenu, Fransoa Zimre, koji je bio na skupu, izjavio je da je neko pucao spolja i ocijenio da je namjera napadača bila ista kao namjera terorista koji su 7. januara u pariskom satiričnom listu “Šarli ebdo” ubili 12 ljudi.

(beta)

1 komentar

  1. After study many of the blogs on your own web site now, and i also truly as if your technique for blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Pls look at my web-site likewise and tell me what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com