Budućnost pregazila Krim - Volim Podgoricu

Budućnost pregazila Krim

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Podgorici ljubljanski Krim 39:20 (19:8), u utakmici posljednjeg, šestog kola Glavne runde Lige šampiona. Budućnost je ranije obezbijedila prvo mjesto u grupi, a nastup u Glavnoj rundi završila je sa maksimalnim učinkom.Prvi međusobni duel dobila je 23:20.

Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i remijem, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova. 

U Glavnoj rundi, osim Krima, po dva puta savladala je Dinamo 25:18 i 26:18 i Lajpcig 28:21 i 32:19. Krim je bio trećeplasirani u A grupi, sa dvije pobjede i četiri poraza, a u Glavnoj rundi je bez bodova. 

Budućnost je u meču bez rezultatskog značaja opravdala ulogu favorita i šestom pobjedom trijumfalno završila Glavnu rundu. Ekipa trenera Dragana Adžića povela je na startu 7:0, a prvi gol primila je u devetom minutu.

Do poluvremena prednost je uvećala na 12 (19:7), a u samom finišu meča i na 19 golova (38:19, 39:20).

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Kristina Neagu i Majda Mehmedović sa po sedam, Biljana Pavićević je postigla pet golova, a po četiri Željka Nikolić, Katarina Bulatović i Milena Knežević.

U slovenačkom timu najbolja je bila tamara Mavsar sa sedam golova.Budućnost će u četvrtfinalu igrati sa Viborgom, četvrtoplasiranom ekipom druge grupe.

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se: – Đer – Vardar, Dinamo – Baja Mare i Larvik – Tiringer.

(rtcg.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com